Závislost na závislostech


Pevným bodem života jsou závislosti, protože vše co je živé to je i na mnohém existenčně závislé a závislosti se vším živým jako s loutkou snadno manipulují. Konflikty mezi živými systémy jsou zde díky závislostem, které mají živé systémy, tak jako se dva opilci nemohou dohodnout a následuje často násilí, tak se nedohodnou ani národy a následuje válka.
Za každým násilím a konfliktem jsou silné závislosti, které blokují možnost se dohodnout a spolupracovat na něčem společně, lidově se říká, že nejhorší je srážka s blbcem a blbec je na něčem silně závislý a proto není možné se s ním dohodnout. Většinou si závislosti spojujeme s alkoholem a tabákem, ve skutečnosti je zde nekonečné množství nejrůznějších závislostí v nás a okolo nás o mnohých závislostech nic dosud nevíme, protože nám jsou skryté.
Zjednodušeně bych všechny závislosti popsal na žárovce, která nám v bytě svítí, žárovka je závislá na elektřině a když přerušíme vypínačem k žárovce přívod elektřiny, tak žárovka logicky okamžitě zhasne, můžeme i proud k žárovce regulovat a pomalu jej snižovat nebo jej zvýšit nad normu aby žárovka více svítila ale tím se i zkracuje životnost žárovky. V konzumní společnosti jsou výhody a peníze proudem, který rozhoduje o tom, jak bude naše existence ekonomicky svítit, logicky je zde veliký zájem mít veliký jistý zdroj výhod a peněz, abychom mohli zde mnoho ekonomicky svítit a být zde ekonomicky více než ti co ekonomicky svítí málo.
Vše se točí kolem slibování zázraků, hodně zde ekonomicky svítí ten, komu ostatní věří, že on udělá pro ně nějaký veliký ekonomický nebo jiný zázrak a tak mu i výhody a peníze rádi svěří, jde zde o; podnikatele, politiky, kněze, učitele, byrokraty, atd. Chemické návykové látky učiní na krátkou dobu zázrak a je nám dobře, protože odsuneme bolesti a problémy daleko on nás, jenže potom následuje deprese, kdy se problémy a bolesti k nám vrátí a srazí nás do očistce.
Víra je postavená na tom že věříme a nepochybujeme, čehož logicky bohužel využívají podvodníci k tomu, aby nás podvedli a okradli nás o výhody a peníze, čím více je člověk inteligentnější, tím více je u něj bohužel většinou i snaha podvádět druhé. Často je nám víra nucená násilím a jsme trestáni, pokud se násilí bráníme, jde zde o ideologické náboženské a politické diktatury, které bez soudu problémové lidi zavírají do vězení nebo do psychiatrické léčebny, nebo je rovnou veřejně i popravují, jakmile je ve společnosti vězení je ve společnosti u moci i ideologická diktatura, která elitě zajišťuje nadbytek výhod a peněz.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy