11.Leden 2009,21:17

V USA odmítli upéct dort tříletému Adolfu Hitlerovi

Malý Adolf Hitler má dlouhé blonďaté vlasy.

Malý Adolf Hitler má dlouhé blonďaté vlasy. foto: The Express-Times

Nepříliššťastný nápad s pojmenováním svého syna měli Heath a Deborah Cambelloviz amerického New Jersey. V kolonce chlapcovy matriky je totiž napsánoAdolf Hitler. Hoch má navíc i dvě sestry - JoyceLynn Aryan Nation aHonszlynn Hinler Jeannie. Není divu, že lidé z jejich okolí se nazvláštní rodinu dívají poněkud odmítavě. Místní cukráři dokoncenechtěli malému Adolfovi upéct narozeninový dort se jménem.

16. 12. 2008 18:10 - NEW JERSEY

Vedení provozovny ShopRite se hájí, že jméno zcela jasně odkazuje najednoho z největších tyranů lidské historie, který nechal vyvražditmilióny lidí.

Heath Campbell se svou dcerou JoyceLynn Aryan Nation Campbellovou:. Heath Campbell se svou dcerou JoyceLynn Aryan Nation Campbellovou

„Věříme,že požadavek vepsat narozeninové přání Adolfu Hitlerovi, je nevhodný,“uvedla mluvčí obchodního řetězce ShopRite Karen Meletová. Rodiče jsouovšem rozhořčeni. „V ShopRite ani neuměli vyrobit dort pro tříletéhochlapce. To je smutné,“ zlobila se před novináři chlapcova matkaDeborah Campbellová.

Obchodnídům rodině nabídl, že jim vyrobí dort, do kterého si poté budou mocisami dopsat jméno jejich syna, to ale Campbellovi rezolutně odmítli.

Rodiče jsou neonacisté

Jižz interiéru domu je patrné, že jsou rodiče malého Adolfa neonacisté. Nazdech visí nacistické orlice či insignie německých jednotek z druhésvětové války. Otec má pak na ruce vytetovaný hákový kříž, který zdobíi jeho automobil.

Rodný list dokazuje chlapcovo jméno.:. Rodný list dokazuje chlapcovo jméno. Foto: The Express-Times

Americká Liga proti hanobení rasy však rozhodnutí obchodu velmiocenila. „Mohli by také svému synovi na krk dát ceduli, na níž by bylonapsáno bigotní, rasistický štváč. Jaký by v tom byl rozdíl,“komentoval podivínské rodiče šéf ligy Barry Morrison.

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Společnost, lidé ¤


0 Komentáře: