05.Listopad 2008,10:33

Červené maso oslabuje střevní mikroflóru, hrozí tak vážné infekce

Americká kuchyně nejsou fast foody ...

Pravidelná a častá konzumace červeného masa oslabuje střevnímikroflóru, kvůli čemuž jsou pak střeva náchylná k virulentním kmenůmbakterie E. coli. foto: http://www.panix.com

Pravidelnáa častá konzumace červeného masa oslabuje střevní mikroflóru a činístřeva náchylnějšími k napadení nebezpečnými bakteriemi způsobujícímikrvácení provázené průjmy. Nesprávný jídelníček založený na časté apravidelné konzumaci hovězího a vepřového oslabí střeva tak, že jsoupak náchylná k virulentním kmenům bakterie Escherichia coli.

5. 11. 2008 06:54 - SAN DIEGO

Podletýmu amerických a australských odborníků lze problematiku objasnit namolekulární úrovni. Červené maso totiž obsahuje molekuly sacharidunazývaného Neu5Gc, který se ukládá a hromadí v buňkách kolem střevnísliznice a krevních cév.

Tyto molekuly fungují podle všeho takéjako jakési magnety pro toxiny, které jsou vylučovány určitými kmenybakterie druhu Escherichia coli a tak se mohou toxiny snáze dostat dokrevního řečiště a působit zdravotní komplikace.

Výzkum provádělTravis Beddoe z Monash University v Melbourne a Ajit Varki z Universityof California v San Diegu. Jejich závěry otiskl prestižní vědeckýčasopis Nature.

E. coli žije běžně ve střevech savců včetněčlověka. Většina kmenů této bakterie je neškodná, ale některé mohoupůsobit i smrtelné průjmy provázené krvácením.

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Zdraví, vztahy, sex ¤


0 Komentáře: