HaNiNeCzkHa

19.Červenec 2009

RASTA COPÁNKY

Rasta copánky spolu s dredy patří do skupiny afro účesů, tedy účesůmajících své kořeny v Africe. Už v dávné minulosti si afričané svévlasy splétaly do různých copánků, vřetének či dreadů a dokonce si ivlasy nadstavovaly. Používali přitom přírodní materiály jako napříkladpalmové lýko.
Dnes je na trhu celá řada moderních materiálů, kterése využívají k naplétání copánků. V první řadě jsou to různé druhykanekalonu(100%, zizi, pony, wawe...) a to v mnoha barevných odstínech.Občas se používá také i levnější chemlon. Copánky lze naplést různětlusté a také různě seřazené například v šachovnici či řadách. Docopánků je dále možnost zaplést korálky, mušličky, barevné bavlnky nebozlaté a stříbrné nitě. Fantazii se zde meze nekladou. V každém lepšímkadeřnictví Vám tyto varianty nastíní a také doporučí tak, aby zároveňvyhověli požadavkům zákazníka. Některá kadeřnictví dokonce nabízí ibezplatné konzultační hodiny
Proč volit právě rasta copánky?
Nepřehlédnutelnýje fakt, že copánky jsou nyní zejména mezi mladými v kurzu a mítcopánky znamená být in. Sluší téměř každému a vzhledem k opravdu velkénabídce materiálu co do barevnosti se můžete stát svým extravagantnímúčesem hvězdou večírku či zůstat trošku více při zemi a jen lehcepoutat pozornost zajímavým a netradičním účesem. Dašíminezanedbatelnými výhodami jsou nenáročnost údržby, možnost získat zkrátkých vlasů dlouhé a také z řídkých bohaté a to jakoby mávnutímkouzelného proutku.
Pokud se tedy nechcete o svůj účes příliš starata přesto chcete vypadat zajímavě, jsou rasta copánky jedním z horkýchkandidátů. Jednou zapletené copánky vydrží až 5 měsíců a po tuto dobuje nutné je jen minimálně ošetřovat. Nemusíte je fénovat, kulmovat aninatáčet.

Rasta copánky je možné využít i pokud máte vlasy krátkéa toužíte po delších. Vlasy se vhodnou barvnou kanekalonu nadstaví tak,že lze jen s obtížemi rozpoznat, co jsou původní vlasy. Minimální délkavlasů pro aplikaci copánků je 5cm.

Občas se objevují obavy, zdatento účes nepoškozuje vlasy. Opak je ale pravdou. Rasta vlasy necháodpočinout od fénů, kulem, barev či jiných chemických přípravků a vlasytak regenerují.

Péče

Copánky jsou relativně nenáročné naúdržbu. Mytí vlasů je možné dle potřeby, ideálně jednou za dva až třitýdny a to nejlépe bylinným šampónem bez kondicionéru, aby se copánkyzbytečně nepovolily. S namáčením je ale třeba to nepřehánět, velmičasté namáčení může způsobit vylézání vlasů z copánku. Poté je nejlepšínechat vlasy volně uschnout. Maximální životnost tohoto účesu je 5měsíců, poté už jsou odrosty vlasů příliš dlouhé a je třeba copánkyrozplést a popřípadě zaplést nové. Existuje ale i možnost nechat sikořínky zadredit a nechat je poté růst v dredech. Pak mohou copánkyzůstat zapletené neomezenou dobu, samozřejmě v závislosti na jejichstavu. Je třeba ale počítat s tím, že dredy jdou jen s obtížemi rozčesat

Po rozpletení

Porozpletení copánků se může zdát, že Vám vypadaly všechny vlasy. Je toale jen zdání. Zdravému člověku průměrně vypadne 50 až 100 vlasů denněa pokud jsou vlasy spletené v pevném copánku, pak v něm zůstanou.Všechny se pak najednou vyčeší až po sundání copánků. Vlasy pak stačíněkolikrát umýt, aby se ztratil afro vzhled (vlasy si pamatujízapletený tvar) a jsou stejné, jako byly předtím.

Kdy nejsourasta copánky vhodné Nedoporučuje se splétat rasta copánky naztrvalených vlasech,Z neboť by mohlo dojít k narušení vlasovéstruktury. Vyhnout by se jim měli i lidé mající extrémně málo vlasů ati, kterým nadměrně vypadávaji. Pokud byly vlasy barvené, je vhodnépočkat nejméně týden.
Zdroj: http://svetucesu.com

Autor: HaNiNeCzkHa v 09:51 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář