GTa Fan Club Pc Games

21.Únor 2008

Žena - bytost mnoha tváří

 

Žena, lat. femina, fr. femme, it. femmina, pol. kobieta, ang. woman. V každém jazyce jiné. Ale co se mi asi objeví, když se zadám toto slovo do vyhledávače? Netuším, a tak to vyzkouším.

Definice

Žena je dospělý člověk samičího pohlaví . Slovo žena se používá pro označení pohlaví člověka nebo role ve společnosti. Člověk opačného, tzn. samčího pohlaví je muž. Žena, která porodila dítě, je matka. Dítě samičího pohlaví je dívka, i když tento termín se dnes užívá i pro mladé ženy. Symbol pro planetu Venuše se zároveň také používá v biologii pro označení samičího a tedy i ženského pohlaví. Je to stylizované znázornění zrcátka bohyně Venuše - kolečko s malým křížem (Unicode: ♀). Symbol reprezentuje také ženskost a ve středověké alchymii označoval měď. Alchymisté vytvořili tento symbol z kolečka představujícího duši nad křížem znázorňujícím hmotu.“

Docela zajímavé, nemyslíte? Věděli jste třeba, jak vznikl symbol pro ženu, samičku? Já teda ne. Pro mě i docela nová informace. Ale pojďme se na to podívat ještě podrobněji.

V minulosti

Hlavní povinností ženy byla rodina . Z hodin dějepisu si vybavuji její zobrazení. „Bytost oděná v šatech ze zvířecí kůže stojící uprostřed jeskyně a připravující jídlo. Za jejími zády v kolébce z větví stromů křičí ležící dítě a z lovu se vrací hladový muž.“ Tato úloha určitě nebyla jednoduchá. Nevím, jestli bych se chtěla ocitnout v této době a konkrétní situaci. Jak bych se asi zachovala? No, to si radši nechám na nějakou dumavější chvíli. Shrnuto, podtrženo, v dobách dávno minulých žena = mateřský kult a nic jiného.

Dnes

Žena = největší pokušení . Příčina „zemských katastrof“, diskuzí, problémů a nejvyššího stupně lidského štěstí. Ale hlavně je dnes chápána každá jako originál. Přesto by se daly rozdělit do několik kategorií.

Naivky

Tenhle typ žen bývá velice důvěřivý . Žijí v jakémsi snu, kde je vše jako v pohádce. Existuje jen to dobré, nikdo nikomu neubližuje a muži jsou vždy věrní. Milují vroucně a celým srdcem, ale není snadné si je udržet. Stačí jedno větší zaváhání a ony si to hned uvědomí. Dokáží to snášet docela vytrvale, ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne . Ani ony nemají nekonečnou míru trpělivosti a tolerance.

Lovkyně


Ženy podobné ve svém chování trochu mužům. Milují adrenalin a zbožňují nepoznané . Plíží se tiše a nenápadně, ale když vás uloví, jste v pasti. Jsou plné sexappealu a přesto jím nemusí na první dojem překypovat. Bývají velice chytré a vše si pořádně rozmyslí, než si vás omotají kolem prstu. Ale pozor, jejich rány mohou být velice bolestivé .

Bohyně

Nádherné ženy doslova k nakousnutí . Jsou předmětem nejtajnějších myšlenek mužů, a proto jich také není mnoho. Dokáží vás okouzlit svým vzhledem a šarmem, ale zdání někdy klame . Každopádně není vůbec těžké jim podlehnout a pokud si jednu z nich udržíte, blahopřeji.

Ani náhodou nemůžu každou ženu přiřadit k jedné z kategorií, ale často se některou prolíná. Nejvíce určitě objevíte ženy, které jsou kombinací výše popsaných.

Vyhodnocení

Jak jde vidět ani ženy nejsou svaté . Každá je jiná, méně či více krásná, protivná, otravná a nebo přítulná. Často dělají stejné chyby jako muži, ale přesto jsou milovány a obdivovány již po věky věků. Jsou prostě jako kočky, sladké, ale umí pěkně podrápat.
Autor Hanys3 v 21:00

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Home