14.Leden 2008,18:50

Nizozemskou gothic-metalovou skupinu zakládá v roce 1996 součastný kytarista Robert Westerholt a jeho přítelkyně a zpěvačka Sharon den Adel. Jejich první rok byl poměrně slušný…

Na začátku roku 1996 podepisují smlouvu s holandskou nahrávací společností DSFA Records. Už v dubnu téhož roku vydávají svoje debutové album s názvem Enter. Ta obsahuje v podstatě první demonahrávky skupiny. Se Sharon na něm zpívá i Georgie Oosthoek (také holadský metalový zpěvák).

V roce 1997 hrají už Within Temptation na festivalu Dynamo Open Air 1997.To jim přineslo velký úspěch a koncem tohoto roku vyjíždí na turné po Německu a Rakousku. Následují další kocerty a na festivalu Dynamo Open Air 1998 už hrají na hlavním podiu.Vydávají také malé předělové album The Dance.

V roce 1999 si Withini dávají pauzu a Sharon s Robertem dokončují studia.Pauza jim vydrží jenom rok a v rok nového milenia je pro ně rokem velkých změn.Dostvají nabídku hrát na festivalu v Beneluxu a v prosinci vydávají druhé album Mother Earth. Získávají si mnoho fanoušků a kritiky pro toto album jsou velmi pozitivní.

O rok později roztáčí kolotoč koncertů a vrcholem tohoto roku je zřejmě jejich vystoupení na festivalu Pink Pop kde hrají před 100 000 diváky. Koncerují v Paříži, Mexiku a Belgii a zároveň vydávájí 2 singly Ice Queen (v roce 2002 jim vydobíjí obrovský úspěch) a Our Farewell.

V roce 2003 vyměňuje skupina nahrávací společnost a vydávají reedici alba Mother Earth. O rok později se vrací do nahrávacího studia a vydávají další album The Silent Force ( v roce 2005 je toto album vydáno i v Japonsku, Austrálii a Británii). S tímto albem dobíjejí hitparády a dostávají zlatou a platinovou desku.

V červnu 2005 objíždí 7 festivalů a doprovází skupiny Rammstein a Iron Maiden na Evropském turné. V srpnu obdrželi světové hudební ocenění za nejprodávanějšího holandského umělce na světě.

V roce 2007 vydávají nové album The Heart of Everything.

Každé z jejich alb je energické, dynamické a originální.Sharin dokáže neuvěřitelné věci se svým hlasem a skupina má rok od roku více fanoušků.

 
kategorie: Within Temptation
vložil: Ivushlinka
Permalink ¤


0 Komentáře: