Podzimní den   17.Únor 2007


Podzimní den:
Rána v tuhle domu jsou velmi chladná, sychravá a nepřívětivá. Člověk by nejraději zůstal doma ve vyhžřáté posteli, než aby měl jít ven. Tráva je pokryta jinovatkou a vypadá to, jakoby už na zem spadly první sněhové vločky. Teplota klesá až pod bod mrazu, je poznat, že už zima opravdu klepe na dveře.
Pociťuje to i príroda, stromy se zbavily své dozlatova zbarvené pýchy a zbyly z nich jen holé a nevýrazné pahýly, jejichž stíny náhanějí nepříjemný pocit.
Les už je zcela připraven na zimu i zvířeta pocítila změnu období, poslední stěhovaví ptáci odletěli do teplých krajin, psům a ostatním zvířetům zhoustla srst a oblékli se do ,tak zvaného, zimního kožichu, sýkory si dostavěly svá hnízda a veverky si doplnily zásoby oříšků na zimu.
V poledne se sice trochu oteplí, ale už to není to co bývalo, rtuť teploměru se nedostane výš než na 10 °C. Občas zavane silný vítr a my můžeme na obloze spatřit vznášející se pestrobarevné papírové draky a slyšet nedšené hlásky malých dětí, jenž je ze země pozorují a ukazují si na ně.
Počasí je velmi nestálé, někdy je krásně a najednou se mraky zatáhou a začne pršet.
S přicházejísím večerem je i větší zima. Hustá mlha zahltí zem. Díky posunu času , je už tma velmi brzy a je-li jasná noc, jde krásně vidět měsíc, když putuje po nebi jako poutník ve společnosti velkých, ale i malých hvěz.

napsal/a: Janinka3 18:51 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář