22.Listopad 2011,15:46
Jan Kmoníček (Za Hranicí,Město v Karanténě 2 a 2,Krvavé vzpomínky,Reborn,Endless Circle ...)


Poznámka
: Frontline Entertainment BTB Studios uvádí zrekonstruovanou verzi 1.01 knihy Za Hranicí.
Příběh byl upraven do lepší stravitelnosti a délky,text obohacen o přehlednější písmo.
V zásadě je v 1.01 kompletně předělaná,postavy ovšem
zůstávají :)

Autor : Po 7 měsících práce na bullshitové verzi 1.00 ZH přináším novou 1.01 a doufám,že snad někdo z podobně rozpolcenou osobností,nalezne v mých řádcích podobnost vlasních představ,jimiž stíňuje prázdnotu v srdci :) .
Hrají : Jon Daniels (Jan Kmoníček{18} [student střední školy IT,občasný spisovatel a básník] )
- Andy Dreadone (Libor Ďásek [nejlepší kámoš,student střední školy IT,technický poradce EA Games] )
- Marta Zany (Marta Gašparová [bývalá přítelkyně,studentka GML] )
- Hannah Booner (Hana Vaněrková [Andyho současná přítelkyně,studentka CHrb] )
- Matthew Sawmill (Smyšlená postava)
- Dilectus (Smyšlená postava)
- Humidie (Smyšlená postava)
- Tertius (Smyšlená postava)
- Gabriela Wise (Gabriela Bádrová [skvělá kamarádka,studentka CHrb] )
- Somnie (Smyšlená postava)
- Paul Downing (Jan Kmoníček{14} [-//-] )
- Shawn Downing (Smyšlená postava)
- Zachari Andersson (Libor Ďásek [-//-] )
- Damian Pathway (Všichni,který jsem kdy nasral a kterým jsem ublížil)
- Isabela Clarkson/Andersson (Smyšlená postava)

A další
_________________________________________________________________________________
Za Hranicí (Jon Daniels;Andy Dreadone;Hannah Booner;Marta Zany)

2. Epizoda (Déšť Krve)

5. Kapitola - Dar Moci - 2. část



"A dnes vám bohužel přinášíme další neuspokojivé zprávy,v odlehlé vesničce Hostia se ztratila další policejní vyšetřovací hlídka,tenhle měsíc je to už třetí ovšem ředitel městské policie Calce City popírá jakékoli spojitosti s kultem Dar Vires,který je sice pouhou legendou,avšak reportáž s dřívějším obyvatelem Hostia,Shawnem Downingem,existenci Dar Vires jen může potvrdit",mluvil hlas moderátorky v rádiu žlutého pickupu s Andym Dreadonem za volantem a pochrupujícím Jonem vedle sebe.
  "Pane Downing,můžete se prosím soustředit",vyzvala jej kolegyně moderátorky na místě s pomateným Downingem,když Shawn už na druhé výzvání otupeně zkoumal mikrofon,jemu strčený až pod nos.
"Kdo jsou vaši rodiče,chtěl jste nám něco říct,proto jste sem přišel,přece".
"Jmenuju se Shawn a mí rodiče jsou mrtví",oznámil s ledovým klidem,"nechť Somnia přijme jejich oběť a ochrání tento svět v zájmu Rationes Statem".
  "To je aspoň ranní show na Calce 2"přehlušil moderátorčinu další a tentokrát ráznější výzvu Andyho hlas,natahujíc se po ladění stanic,Jon jej ale zastavil.
"Nech to tam",prohlásil s očima utahanýma a setřel si zaschlý černých prach z čela.
"Dobře,stejně jsme za půl hoďky na místě".
  "Jak to myslíte mrtví - obětovaní",ozval se zděšený hlas z rádia.
"Paul měl být příštím médiem,hned po mě,ale nedokázal přijmout svou roli dárce pro větší dobro",začal se vztekat Shawn agresivním tónem.
"Můj bratr sběhl a já jsem vůbec nepřišel vám něco vysvětlovat",rozčílil se Shawn.
"Počkejte,uklidněte se - váš bratr ... se jmenoval Paul Downing" ?
"Jmenuje",opravil ji Shawn.
"Je mi to moc líto pane Shawne,ale před pár minutami jsme dostali zprávu o atentátu na letišti za záhadných okolností,jeden ze svědků,Zachari Andersson,útočníka identifikoval jako Paula Downinga"
  Z rádia se nevydrala jediná hláska,Jon však pozorně poslouchal,měl pocit jakoby cítil Shawnovo utrpení,dokonce i strach lidí držených na letišti kvůli policejnímu vyšetřování.
"On říkal Rationes Statem že,pamatuju si jak mě takhle nazval Matthew a tebe Rationes Dolor,co to znamená",vyzvídal Jon.
"Rationes Dolor znamená Aspekt Bolesti,Statem je ...",Andy si odkašlal a vykoukl z postranního okénka přes křižovatku na silnici posetou prázdnými automobily.
"... Element života",dořekl po chvilce.
"Ale co to všechno znamená,Matthew po mě nešel jen proto že jsem pálil můry v lampě,ani že přirovnávám psi ke gyrosům,tak o co tu jde",pokračoval Jon a kvůli nepohodlnému horku si stáhl okénko a zapálil si cigaretu.
"V zásadě máš pravdu,ale hlavní důvod proč jsi byl shledanej "Ztraceným" je ten,že jsi prototyp - jsi v zásadě pátý Element,který má nahradit všechny ostatní a to včetně ..."
"... včetně Aspektů".
  "Ale proč,co jsou aspekti a elementi a ..."
"Já nevím Jone,nevím všechno,vím jen že tohle není první lidský svět a stalo se něco kdy ... bože jak to říct normálně - prostě má tahle planeta vědomí"
"Cože",vyhrkl Jon,až mu kouř z cigarety zaskočil a rozkašlal se.
"To je Unus",dodal s krátkou pauzou a otřel si ústa dlaní,"žije uvnitř planety,nevím jak se sem dostal ani co chce,vím jen,že je spojený s každou živou bytostí a síla,která tvoří jeho vědomí,neboli sensus,je síla,kterou vložil do nás Aspektů a Elementů,abychom řídili svět podle jeho pravidel,všechno to ví Somnia,zaráží mě že ti to ještě neřekla".
"A Somnia",vykoktal ze sebe v neuvěření,"Co je ta zač".
To je nejvyšší aspekt snů,je Unovým nástrojem komunikace s aspekty,vlastně díky ní Unus řídí chod všech aspektů a elementů.
"Počkej to nechápu,pokud plní Unovy - rozkazy,tak - proč nám pomáhá",divil se Jon a proprášil si vlasy,zanesené sazemi.
  "Tak to sám přesně nevím,vím že tě Unus stvořil jako odraz sebe samotného ... jako koncentraci veškeré jeho síly a vliv na celý svět,ale proč se rozhodl zbavit se tebe a Marty to nevím.
"počkej přece,říkal jsi předtím,že svět je jedno velký sobectví a pokrytectví" ...,zavzpomínal Jon a pohlédl vpřed na zastavený opuštěný autobus v dáli.
  "Jo,ale takhle mi to řekla Somnia,já takhle řečnit neumím",přitakal Andy.
"No pokud vysvětlovala spojitost mě a všeho ostatního,tím že je svět plný pokrytectví a sobectví a zla,tak tím možná myslela,že právě já vrhám na svět špatný vliv",vychrlil ze sebe a oba se na sebe podívali.
"Dobře to by dávalo smysl,ale proč chce zabít i Martu",zakroutil hlavou Andy a přibrzdil auto před autobusem v cestě.
  Oba zamyšleně vystoupili z auta a vydali se po schodech muzea městečka Castleground,ne tak daleko od Calce city,ať Jon ale přemýšlel sebeusilovněji,spojitost mezi jím a Martou Zany prostě přijít nemohl.
Kdyby ovšem býval věděl,že sny,které jej od onoho rozchodu z minulého dne provázely,byly jen krátkou ukázkou jeho síly,hned by pochopil,že jeho láska je jediná možnost jak proniknout k Unově veškeré síle.

  ...

Na okraji rozlehlého velkoměsta Calce City už nějakou chvíli vycházelo slunce a obloha nabírala krvavě rudou barvu.
Nic zvláštního se zde nedělo kromě horka-nabírajícího slunce,předzvěstujícího tepltoní apokalypsu,to právě pár metrů od Calcského letiště Hannah Boonerová v černých šatech odhazovala dohořelou cigaretu,čekaje na autobus do školy.
  Celá zpocená si setřela slepené černé vlasy z čela a snažila se zklidnit svůj tep,pořád se jí hlavou honily myšlenky na Paulovo tělo trhané na kousky,měla co dělat aby onen vražedný výbuch udržela stlačený na jednom místě,aby svým šířením nezpůsobil nechtěnné potíže.
Pokaždé,kdy byla vyslaná Unem navracet životní energii od zbytečných bytostí zpět právoplatnému majiteli,cítila se naplněná a šťastná,ale také zostuděná a provinilá.
  Promnula si oční víčka a s povzdechnutím vyrazila k zastavujícímu se autobusu.

  ...

"Kam to vlastně jdeme",ptal se Jon Andyho když přeskakovali vstupní turniket muzea.
"Můj úkol je na tebe dohlížet,ale prvotně - tě mám dovést sem",odpověděl mu a zastavil se před sochou,připomínající ruku svírající záři,vytesanou světle modrým kamenem.
"Páni",vydechl Jon,"to je - nádhera",když pozoroval odrazy všeho kolem,včetně sebe v lesklých modrých bodcích,stvárňujících vyzařující energii.
  Jon překročil lanové ohraničení a vystoupil na černé mramorové pódium.
"Morbi non aliis, a te ratio incredibilem vim",zašeptal mu něčí hlas v hlavě.
Rychle se otočil na Andyho,ale ten jen nevědomky stál a pozoroval jej.
"Vastata es, sed tu procedere bonae voluntatis",ozvalo se znovu a čím víc se soše přibližoval tím lépe hlasu rozumněl,a také cítil narůstající tlak v uších a bicepsech,jako při vzletu letadla.
Socha vyzařovala silnou aurou,až mu na krku a pažích naběhla husí kůže a vystouply žíly,cítil se jako ve svých snech,plný nějaké záhadné energie.
"Běž blíž",promluvil k němu tentokrát ženský a srozumitelný hlas,byla to Somnia.

  ...

Hannah pozvedla ruku s jízdenkou do výše řidičových očí,stejně však než si ji stihnul zkontrolovat,prošla uličkou dál.
  Už už na ni chtěl zavolat ať se vrátí,ale hlas moderátorky v rádiu mu vzal dech.
" ... a exploze naštěstí nezpůsobila žádné oběti,dokonce ani lehká zranění,nikdo kdo se pohyboval v letištní hale během minulých pár minut nebyl nijak zraněn,spíše si dnešní událost vybrala ...
  Moderátorka se na vteřinu odmlčela a znovu se nadechla,ona sama se zrovna v tu chvíli pohybovala po letištní hale a očekávala letadlo se štábem na cestu přes Indii do Afghanistánu,kvůli reportáži o nedávných popravách civilistů za záhadných okolností minulé noci.
Sama vyděšená jako její okolí chrlila informace do mikrofonu pár minut po nehodě a těžko popadala dech.
  "Spíše si tahle událost vyžádala oběti na lidské psychice".
"Já osobně jsem byla v době výbuchu v letištní kantýně i se štábem,takže nemůžeme dokázat pravdiost úsudků ostatních cestujících,ale jejich výpovědi si můžete poslechnout právě teď".
  Hannah strnula a rázem ji všechna euforická slast přešla,pocit teplého a plného žaludku zmizel a vystřídala jej prázdnota,jako by měla v břiše malinké ocelové koule o váze nákladního auta.
Rychle se vzpamatovala a pokračovala uličkou k zadním sedadlům.
  "Já nejsem blázen",dušoval se senilní cestující v rádiu,"vím co jsem viděl,ten chlap vyletěl do luftu a ten výbuch ... no ... jak to říct,prostě ho něco cucalo zpátky".
"Jak cucalo",ptala se nechápavě moderátorka.
"Vždyť se podívejte na tu díru v zemi,je to pravidelnej kruh,myslíte si že lžu",zvážněl stařík.
Do tohoto záznamu vstoupil hlas moderátorky pobízící kameramana aby změnil kazetu,za pár vteřin znovu naběhl se ozval další hlas a tentokrát dětský.
Maličká dívka si vykládala s moderátorkou a povídala jí o "velikananánské ohnivé kouli" která obejmula muže,do řeči jí ale skočila starostlivá matka Isabela Anderssonová a s pláčem v hlase vyhazovala štáb pryč.
"Promiňtě slečno,ale musíme vědět co se tu stalo",namítala moderátorka se štábem v zádech,když k nim ale přiběhl dvacetiletý Zachari Andersson,reportéři názor změnili.
"Nechte nás na pokoji,jestli chcete vědět co se tu doprdele stalo,tak to že za ten výbuch Paula Downinga může nějaká holka černejma vlasama v šatech nebo co to měla na sobě,viděl jsem ji odcházet těsně po výbuchu a teď vypadněte",zařval Zachari.
  Hannah se rychle prošmejdila uličkou mezi zvídavými obličeji a schovala se za opěradlo posledního ze sedadel.
Málem jí prasklo srdce vyděšením,když k ní promluvila Andyho podobizna velde ní.
"Výborně Hannah,vždycky jsi byla věrná jak Unovi tak své práci",zněl Andyho rázný hlas.
  "Somnie ?",hodila po něm smutným pohledem,"už toho mám za poslední dobu dost,už nechci",rozpřáhla rukama nešťastně a upoutala na sebe pozornost dvou pubertálních mladíků,jejich protivný smích mohla slyšet ještě pár minut na to,ale nevěnovala jim pozornost.
"A proto tu také jsem,Andy potřebuje tvou pomoc a Jon s Martou také,je čas,aby ses dozvěděla pravdu o Unovi,už pro něj nebudeš muset dál odvádět špinavou práci",uklidnil ji Aspekt snů s podobou Andyho Dreadona a autobus se zasyčením dveří vyrazil.

  ...

"Je to dárek,věřím že ti přijde vhod",byla poslední slova Somnie než Jona její hlas opustil a socha se začala třást.
"libertas",vzdychal nesrozumitelný hlas jakoby vycházel ze sochy,ale nebyl jediný,jakoby křik v jeho uších patřil sborové skupině slastí vzdychajících hlasů.
  A současně s posledním výdechem muže v policejní uniformě ve vesnici Hostia na vrcholku agonie šumu se modrý kámen,tvořící hvězdici záře v sevření kamenné ruky,roztříštil na kousíčky.
Jon si instinktivně zakryl obličej a když pohlédl k nohám užasnul.
V zemi před ním stál zabodnutý dvoučepelý meč posetý zářícími rudými znaky,pulzujícími ve stejném tempu jako jeho srdce.
Rukojeť mezi dvěma čepelemi byla zdobená zlatými proužky střídavě s lesklou stříbrní a samotné čepele byly tvořené oním modrým záhadným kamenem.
  "Atrehitový meč Sapienské stráže - je na čase,aby ses dověděl vše co potřebuješ - konečně jsi připraven",promluvila Somnia znovu a jak jej Jon vytrhnul ze země půda pod nohama zmizela stejně jako ostatní exponáty kruhové místnosti v jejímž středu stával jeden z osmi divů světa,meč vtěsnaný do nezničitelného kamene.
_________________________________________________________________________________

Kritiku a připomínky vítám,neváhejte,komentujte :D a kdyby měl někdo zájem o víc produktů od mojí imaginární firmičky BTB Studios tady je ochutnávka z filmové rubriky,kterou si taky vedu :)

                                     Zmasakrovaná prodavačka

                                     Papa Roach - Retext pro Martu

                                     Stranger will die

                                     Sarethův volný čas

Zároveň taky hodlám zakládat stránku pro publikaci literární tvorby,nebo nějaké další kreativní činnosti,takže kdybyste se chtěli něčím pochlubit co jste sami napsali,nafilmovali nebo cokoli jiného a nemůžete najít lepší stránku než weblog.líbímseti.cz,jehož první místa věčně zaujímájí "klišé citáty" skočte na facebook a přidejte se do skupiny.

Najdete tu kompletní seznam všech,zatím zpracovaných kapitol Za Hranicí,ale taky knihu od kamaráda Majkeeho Josífka s celkem slušnou odezvou "Ignem Aeternum".
Budu rád když pracovní místa v BTB Studios zaplní další lidé ;)

- Frontline Ent. BTB Studios ... Za Hranicí ...
 
vložil: KEANES-CARTAGO
Permalink ¤


0 Komentáře: