27.Říjen 2011,03:57
Jan Kmoníček (Za Hranicí;Město v Karanténě 1 a 2;Krvavé vzpomínky;Reborn;Endless Circle ...)

Poznámka : Frontline Entertainment BTB Studios uvádí zrekonstruovanou verzi 1.01 knihy Za Hranicí
Příběh byl upraven do lepší stravitelnosti a délky,text obohacen o přehlednější písmo.
  V zásadě je v 1.01 kompletně předělaná,postavy ovšem zůstávají :)

 

Pilot - vstup : Do světa plného pokrytectví,smutku a zrady se narodí Jon Daniels,první lidský aspekt,schopný pojmout celý Sapienský genetický kód aniž by jej nestabilita sensu,energie tvořící život,roztrhala na kousíčky.
  Svou vlastní poškozenou osobností ovlivňuje celý svět,jakožto aspekt života a je jen ve hvězdách,jestli díky svému obrovskému potenciálu dokáže přerušit Cyklus Smrti,neustále se opakující kolotoč zániku sapienské rasy a získat klíčovou milovanou Martu Zany zpět.

Autor : Po 7 měsících práce na bullshitové verzi 1.00 ZH přináším novou 1.01 a doufám,že snad někdo z podobně rozpolcenou osobností,nalezne v mých řádcích podobnost vlasních představ,jimiž stíňuje prázdnotu v srdci :) .

HrajíJon Daniels (Jan Kmoníček{18} [student střední školy IT,občasný spisovatel a básník] )
          - Andy Dreadone (Libor Ďásek [nejlepší kámoš,student střední školy IT,technický poradce EA Games] )
          - Marta Zany (Marta Gašparová [bývalá přítelkyně,studentka GML] )
          - Hannah Booner (Hana Vaněrková [Andyho současná přítelkyně,studentka CHrb] )
          - Matthew Sawmill (Smyšlená postava)
          - Dilectus (Smyšlená postava)
          - Humidie (Smyšlená postava)
          - Tertius (Smyšlená postava)
          - Gabriela Wise (Gabriela Bádrová [skvělá kamarádka,studentka CHrb] )
          - Somnie (Smyšlená postava)
          - Paul Downing (Jan Kmoníček{14} [-//-] )
          - Shawn Downing (Smyšlená postava)
          - Zachari Andersson (Libor Ďásek [-//-] )
          - Damian Pathway (Všichni,který jsem kdy nasral a kterým jsem ublížil)
          - Isabela Clarkson/Andersson (Smyšlená postava)

 

A další
_________________________________________________________________________________

Za Hranicí (Gabriela Wise)

1. Epizoda (Vinen)

1. Kapitola - Vzpoura

                               

"Jen pohleď na dnešní svět sestro",pronesla mladá Černovlasá žena,stojíce na písčitém pobřeží běsnícího moře.
"Je tohle svět,po kterém Sapienské společenství tolik toužilo",pousmála se lehce a její vlasy ovál slaný vítr.
"Přestože jsem aspektem moudrosti,stejně si nedokážu odpovědět na jednu otázku".
  "Poslouchám sestro",ozval se další ženský hlas po jejím boku,ale žádná postava na onom místě nestála.
"Jak dlouho dokáže tento systém vydržet",zakroutila hlavou a černýma očima zahleděná na vzdálené srážející se vlny si povzdechla".
"Odio,Dolor,Mortem a ostatní,jak se může Unus spoléhat na lidskou loajalitu,když to byl právě on,kdož byl tvořen každým sapienským jednotlivcem,kdož je tvořen všemi ...
"Dost Gabrielo",ozval se znovu ten hlas a tentokrát rázným tónem,"nesmíme si takové otázky pokládat".
"Už toho mám dost",vykřikla najednou černovlasá Gabriela a otočila se k hlasité prázdnotě upřenýma zamračenýma očima,"Jsi stejný pokrytec jako každý patetický člověk na téhle planetě".
"Myslíš si že si Unovu důvěru zasloužíš skrze prázdná slova a kývaní na rozsudky smrti - a přitom sama pochybuješ - myslíš si,že tohle je to co od tebe Unus očekává - nebo si snad myslíš,že to nevidí".
  "Důvod proč byl sapienský rod vyvržen ze společnosti není ten,že se obyvatelstvo Luxunionu příliš obávalo vývoje,bylo to proto,že sapienský genetický kód nejen disponuje nekonečnou dávkou pokrytectví a opojením moci a síly,ale také proto,že se nebojíme zajít až k hranicím morálky jen proto,abychom prosadili svá slova na úkor názorů ostatních".
"A to je přesně to co se stalo při katastrofě na "planetě ona slavného společenství světla",a to je přesně to co se děje i teď,dostali jsme jedinečnou příležitost napravit své chyby a začít znovu a co místo toho Unus dělá".
"Tvoří si svět podle svých pravidel",pronesla už klidnějším tónem a pravou rukou si masírovala spánek,"nehledě na životy ostatních,nechává svět topit se v křivdách a zlu a proč vlastně".
"Protože je prostě líný starat se",dořekla Gabriela a praštila se pěstí do dlaně.
  "Gabrielo,já tě prosím,upusť od takových myšlenek a soustřeď se na to co je důležité,víš přece ..."
"Důležité",přerušila ji znovu Gabriela,"co je podle tebe důležité Somnie,slepě vést lidstvo ke stejné zkáze,která postihla Sapienské společenství - ty víš co je správné stejně jako já".
"Nejdřív stvořil Aspekt trestu,aby vyřešil spory,první co Una napadlo,bylo zaútočit proti útoku útokem a co to mělo za následek"
  "Silou obdarovaný Voxův syn Possideus,nebyl zrovna úkazem lidské loajality,když se obrátil proti Unovi samotnému,už tehdy měl pochopit,že myšlenka Aspektů,řídících svět jeho vůlí je absolutní hloupost".
"Ale ne - řídit svět pouhýma svýma rukama je pro něj příliš nekomfortní,a proto dnes čistku provádí Zabíjením-posedlí elementi,všeznalecký tupec Odio a zlomení zamilovaní Dolor s Mortem,jak si mohl Unus myslet,že zrovna lidé - dokáží s čistým svědomím popravovat,trestat a chránit Unovo pohodlí bez jediné myšlenky na jatka která páchají".
"Unus dělá co musí,čistkou pouze chrání ostatní",bránil se Somniin hlas.
"Opravdu tomu věříš sestro,nebo svoje pochybující svědomí skrýváš za rádoby odhodlanými slovy",dořekla Gabriela a pohlédla na zapadajícím sluncem ozářené nebe".
  "Obě jsme věděly,že Unus jednou zajde příliš daleko,a nepřišla jsem na to ani já,aspekt moudrosti,ani ty,aspekt snů,ale tvoji "Dar Virští" otroci - říkají tomu proroctví o osudném dni a se svými oběťmi spoléhají na tebe,že je povedeš k lepším zítřkům,tehdy kdy Unus překročí - hranici - ,kdy udělá chybu a Somnie pohleď na dnešní svět sestro,již se tak stalo".
  "Já vím",oddechl si Somniin hlas,"obávala jsem se toho nejhoršího,ano snažila jsem se uvěřit,že se o nás Unus stará jak nejlépe může,ale viděla jsem jen smrt a utrpení - žádné slibné zítřky".
"Zrození Jona Danielse byla Unova poslední chyba,zvolil špatného člověka na sjednocení lidstva v jeden celek",vyprávěla Gabriela a založila si ruce na pevná prsa.
"Právě Jon je důvodem nastálého zániku světa,společně s ním samotným,bylo jednoduché nalhávat si že "sametové léto" bude trvat věčně a teď,po jejich slavném rozchodu je to ještě horší".
"Co chceš tedy dělat sestro - zabít jej",ozvala se znovu Somnie vyčítavě tázavým tónem".
  "Ne - to je to co chce Unus,označí jej "ztraceným" a vyšle aspekty jej odpravit,jenže on se nikdy nepoučí,stejně jako žádný z Luxunionských cyklů".
"Tak co tedy".
"Musíme Jona ochránit,získat na svou stranu každého aspekta,kterého budeme moct a svrhnout Una".
"Cože",ozval se Somniin vyděšený hlas.
  "Bude se Jona snažit zabít dřív než nabyde všechnu jeho sílu,ty musíš společně se mnou zajistit uvolnění jeho pravého potenciálu".
"A to chceš udělat jak".
"Dovedeš ho k meči,dovedeš ho ke mě a já už jej probudím,naslibuj mu cokoli co uznáš za vhodné,třeba opětovné shledání s Martou Zany,ve lhaní jsi byla přece vždycky nejlepší,ostatně jsi proto byla stvořena",otočila se k neviditelné postavě Gabriela a pozvedla obočí.
"Ale pokud chceš Una zradit,nebudeme mít moc času,Unus nás odřízne od Sensu,budeme mít maximálně den".
  "Já budu mít maximálně den Somnie,ty máš Dar Vires,jejich oběti ti dodají tolik sensu,kolik bude třeba ke konfrontaci všech aspektů,možná i k jejich ochraně,pokud nevydržím dokud přivedeš Jona,budeš se o probuzení jeho síly muset postarat ty sama,nesmíme nechat Una spáchat stejný zločin co Sapienové,dokud ještě můžeme",kroutila hlavou Gabriela a znovu se zahleděla na vzdálené vlny.
  Už hodlala Somnia zmizet,ale Gabriela ji zastavila.
"Ještě něco sestro,nic mu neříkej,vše mu povím sama".

Tak to je kraťounká pilotní kapitolka a nakousnutí příběhu Cyklů Smrti,Luxunionu a Unova nového světa,příští kapitolu přihodím za pár dní pokud bude mít článek aspoň trošku úspěch :) díky moc za váš čas.

Kritiku a připomínky vítám,neváhejte,komentujte :D a kdyby měl někdo zájem o víc produktů od mojí imaginární firmičky BTB Studios tady je ochutnávka z filmové rubriky,kterou si taky vedu :)

                          Zmasakrovaná prodavačka

                          Papa Roach - Retext pro Martu

                          Stranger will die

                          Sarethův volný čas

Zároveň taky hodlám zakládat stránku pro publikaci literární tvorby,nebo nějaké další kreativní činnosti,takže kdybyste se chtěli něčím pochlubit co jste sami napsali,nafilmovali nebo cokoli jinýho a nemůžete najít lepší stránku než weblog.líbímseti.cz jehož první místa věčně zaujímájí "klišé citáty",přidejte se do skupiny.

  Najdete tu kompletní seznam všech,zatím zpracovaných kapitol Za Hranicí,ale taky knihu od kamaráda Majkeeho Josífka s celkem slušnou odezvou "Ignem Aeternum".
Budu rád když pracovní místa v BTB Studios zaplní další lidé ;)

  - Frontline Ent. BTB Studios ... Za Hranicí ... -
 
vložil: KEANES-CARTAGO
Permalink ¤


1 Komentáře: