18.Říjen 2013,05:08
Probudil se v troskách vlastních hříchů, svět kolem fungoval jako zrcadlo postavené naproti jeho duši. Nikdy v sobě neměl mít tolik potenciálu. Během jednoho jediného dne se celá Země proměnila na peklo a ztratil ji. Martu ... Nedokázal ji ochránit. Poslední vlna změn si vzala i ji.

Dostal novou příležitost, nové přátele, novou lásku ... Yvonne. Ale tu mu vzali také. A když už si myslel, že by mohl snad vrátit čas, nezůstalo mu vůbec nic. Lidstvo vymřelo, zůstal jen on a ta síla v něm.

Stvořil Novou Zemi, přesně tak jak si ji pamatoval, stvořil nové lidi, přesně tak jaký byl on. Chtěl to ukončit a jako poslední gesto, stvořil těmto lidem další šanci žít, aby splatil všechny ty miliony životů, které zhasly jeho rukou.

Udělal tu stehnou chybu, jako jeho předci. Tu stejnou chybu, jako Unus, se kterým vedl tak dlouhý a vyčerpávající souboj. Spustil cyklus, jež jednou ukončil.

... Vtisknul do těchto lidí jak kus své dobré duše, tak ten obrovský kus zlé ...

Život, který stvořil je jeho zodpovědností. Dokáže jej Jon Daniels ochránit před tím stejným osudem, kterým potkal lidstvo už v minulosti ? Dokáže se postavit hrůzám, před kterými, už tak dlouho utíká a vrhnout a nový svět lepší vzor ? Nebo se sám stane pouhou loutkou v pekelných zákoutích vlastní zhroucené duše ?

... Za Hranicí 3 - V dobrém i zlém ...
 
vložil: KEANES-CARTAGO
Permalink ¤


1 Komentáře: