Katiunka

22.Květen 2007

Indický

Mesha, 21.03 - 20.04
Odpovídá instinktivnímu slepému a absolutnímu popudu k životu a světlu. Symbolizuje advent, nenadálý zjev nebo vyražení ze země, z kvasícího nebo bublajícího života, nenadálý výbuch nebo proměnu. Je znamení nadšení, odvahy a instinktivní síly ženoucí se vpřed a uchvacující budoucnost.

Vrishabha, 21.04 - 21.05
Symbolizuje značné množství akceptující pasivity spolu s neporušitelným klidem, trpělivostí a stálostí, které jsou současně ujišťující a odstrašující. Je ujišťující, protože všechna charakteristika tohoto znamení naznačuje nespornou a nezměnitelnou trvanlivost, pokračování a sílu. Je to odstrašující, protože tyto vlastnosti poukazují na nepřátelský odpor ke změnám všeho druhu. Jediný vývoj je možný plozením nebo společenstvím a stykem s přírodou.

Mithuna, 22.05 - 21.06
Umožňuje všechny druhy spojení a páření. Pátrání, které má bázi v objevování a lásce jiného člověka a jiného sebe. Ideálně toto setkání s druhým povede k dalšímu setkání s podstatou sebe samého, bez kterého bytost nemůže žít v souladu a klidu a nemůže dosáhnout splnění své touhy. Toto je tedy znamení, v životě kterého zvídavost a vědomosti o rozličných a mnohotvárných stránkách světa budou hrát důležitou roli.

Kataka, 22.06 - 22.07
Značí podněcování citů, představivosti a emocí - a schopností, které to přinášejí. Je to způsobené neoprávněným strachem z budoucnosti, z nevyhnutelných změn bytostí a věcí, z nepřetržitě se obnovujícího cyklu života, který prochází jakousi smrtí a destrukcí. Úzkostlivost a obavy tak přinášejí inspiraci a podněcují vzpomínky a touhu po minulosti.

Simha, 23.07 - 22.08
Odpovídá vítězoslávě a triumfu, vítězství nad přírodními silami, smrtí a sebou, což umožní žeň plodů života člověka tím, že plně využívá své osobní kvality a nadání. Vývoj člověka v jeho zvoleném poli působení přinese moc a ovládání svého okolí.

Kanya, 23.08 - 22.09
Toto znamení nastupuje po období instinktivního panování a značí nové období, ve kterém se dostaví pochyby, a ve kterém neměnný zákon přeměny všech bytostí a věcí přinese zpět do reality ty, kteří se považovali za nepotřebné ničeho a nikoho. Člověk pociťuje intenzivní potřebu pocitu zabezpečení a zajištění, o které se bude pokoušet inteligentním odhadem svých schopností a prostředků. Jeho nevinnost by mohla být obětována nebo ztracena v boji o život.

Tula, 23.09 - 23.10
Zdůrazňuje rovnováhu, která musí ovládat přírodní síly a vnější svět na jedné straně a lidskou povahu a vnitřní život na straně druhé. Akce, myšlení a emoce musí být vyváženy a řádně promyšleny, takže se nestane nikdy nic, co by porušilo rovnováhu nebo její nedostatek v dokonalém souladu s okolnostmi.

Vrischika, 24.10 - 22.11
Zdůrazňuje a překračuje limit přizpůsobivosti, která se vyvinula v období odpovídajícímu předešlému znamení, a tak udržuje rovnováhu a soulad za každou cenu. Teď jsou však jistá měřítka v nebezpečí zavržení, v boji o život. Proto je to znamení, které je ovládané instinktem života a smrti, vítězící nad smrtí za cenu obětování principů, tradice a pravidel.

Dhanus, 23.11 - 21.12
Toto znamení je zobrazováno jako luk a ne jako šíp, protože luk je nástroj, kterým můžeme něco vrhnout do vzduchu. Symbolizuje napětí, které podněcuje skok vpřed a současně si zachová svoji pozici a místo. Luk je tělo a šíp je mysl. Rozvoj a využití tělesných kvalit a schopností člověka způsobí osobní osvobození a katapultuje mysl do výšky.

Makara, 22.12 - 20.01
Odpovídá fázi, ve které všechna emocionální ohleduplnost a citlivost je zavržena nebo udušena a soucit jako takový je potlačen. Neexistují žádné ústupky, když je člověk nucen zachránit svůj život a duši. Krokodýl je nehybný a chladný, zdánlivě ve spánku, ale pozoruje a čeká. Nelze kolem něj projít. Jeho trpělivost a houževnatost jsou příslovečné.

Kumbha, 21.01 - 20.02
Zabývá se převrácením okolností. Voda, která by měla být ve džbánu, aby mohla uhasit žízeň nebo očistit tělo, je vylita, odhozena a obětována za účelem obnovení, protože voda života může plynout svým korytem jen když je obohacována přítokem nové krve. Musí se odtrhnout od sebe sama než se může obnovit.

Mina, 21.02 - 20.03
Směruje k volnému a nespoutanému toku ve vodách, které jsou jasné, čisté a průzračné, nebo zkalené, zmatené a divné. Míří k emocím, k rybě, která se pohybuje v času a prostoru a vynořuje ze skrytých hlubin života na povrch. Mimořádně citlivé, intuitivní a inspirované znamení, které unáší jeho představivost a proud života.

Autor: Katiunka v 18:34 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář