17.Leden 2011
O lásce

Je tajemstvím, proč začínáme milovat. Je tajemstvím, jak k tomu dojde. Je tajemstvím, kdy se to stane. Je tajemstvím, proč některé lásky rostou, a je tajemstvím, proč některé lásky uhasínají. Můžeš se snažit toto tajemství rozebírat a hledat důvody a příčiny, ale nepodaří se ti nic více než to, že odebereš této zkušenosti život.
Láska je více než jen souhrn zájmů, přitažlivosti a shodností, o které se dva lidé dělí. A stejně tak jako sám život je dar, který přichází a odchází ve svůj čas, i láska musí být přijata jako nezměrný dar, který nelze prozkoumat.
Láska přichází k lidem a příliš často se stává, že se ji snaží pevně uchopit a přivlastnit. Odmítají připustit, že to je dar, zdarma věnovaný, který stejně tak jako přišel, může i odejít. Když přestanou milovat nebo jimi milovaný člověk cítí, že ho duch lásky opouští, snaží se zoufale probudit ztracenou lásku, místo aby ji přijali jako dar, kterým láska je.
Chtějí znát odpovědi, které neexistují. Snaží se poznat, co udělali špatně, nebo se snaží změnit postoj partnera a myslí si, že kdyby se nějaká malá věc udála jinak, láska by opět kvetla. Stěžují si na okolnosti. Stěžují si na sebe navzájem. Snaží se najít smysl toho, co se stalo. Ale neexistuje smysl mimo lásku samotnou a dokud se nesmíří s jejími tajemnými cestami, jejich život je mořem trápení.
Dobře zacházej s tím, co láska přináší. Když miluješ někoho, kdo nemiluje tebe, buď k sobě vlídný. Není to tvoje chyba. To láska si nezvolila spočinout v srdci toho druhého člověka.
Když se objeví někdo, kdo tě miluje, ale ty k němu necítíš žádnou lásku, buď vděčný za to, že láska přišla a stojí u tvých dveří, ale vlídně odmítni dar, který nemůžeš opětovat. Nevyužívej toho, nezpůsob bolest. Láska bude zacházet s tebou podle toho, jak se chováš ty k ní. A všechna naše srdce prožívají stejné bolesti i radosti, i když jsou naše životy a cesty tak odlišné.
Když se zamiluješ do někoho, kdo se zamiluje do tebe, a pak se láska vytratí, nesnaž se ji obnovit nebo hledat vinu. Nech to být. Má to svůj důvod a smysl. V pravý čas to pochopíš, ale čas rozhodne o tom, kdy se to stane.
Pamatuj si toto a uchovej ve svém srdci: TY SI NEVYÍRÁŠ LÁSKU...ONA SI VOLÍ TEBE... Můžeš jen udělat jediné. Přijmout ji se vším svým tajemstvím, když vstoupí do tvého života. Nech se láskou naplnit, až bude přetékat. A pak se otevři a dej ji dále. Věnuj ji člověku, který ji k tobě přinesl. Daruj ji lidem, kteří jsou chudí v duchu. Dej ji světu kolem sebe vším pro tebe možným způsobem.
Láska má svůj čas, své období a své důvody pro příchod a odchod. Lásku nemůžeš podplatit, donutit nebo přesvědčit, aby zůstala. Když se rozhodne odejít z tvého srdce nebo srdce tvé milé, není nic, co bys mohl nebo měl udělat. Buď šťastný, že se objevila na chvíli ve tvém životě..........

děkuji.....
Vložil: Katy.pivon ¤