Topinka s česnekem

29.Leden 2007

Topinka s česnekem. Ingredience:chleba(starší),česnek,sůl,olej.Cleba nařežeme na krajíce zhruba 1 cm tlusté,na pánvičce rozpálíme olej(hodně),vložíme krajíce chleba(obvykle se vlezou dva,ale záleží na velikosti chleba,jó když je menší, tak se dá uvažovat možná i o třech ,ale je to na zvážení,ne každy bude schopen manipulovat se třemi krajícy!!!)Smažíme po obou stranách,tady legrace konči...není nic horšího než spálená topinka,doporučuju zhruba každých 7 vteřin kontrolovat smážící se stranu!Vhodný okamžik k obrácení je alchymie,to si musí každý zažít,nějaká ta topinečka poletí do koše,já osobně jsem tyto karcinogení skvosty dával doma prasátkům ty jsou za takovou dobrůtku velmi vděčná...to jsem jednou takhle vtrhnul do chlívku,rozčílený,odhodlaný něco zabiť, ale co v tom chlívku nevidím,Julina sedí u koryta a moc dobře ví ,že jí páneček nese dobrůtku,prasata,obzvláště prasnice totiž mají vyborný čuch a ona mrška moc dobře věděla, která v kuchyni bije! Hned co topinečku zhltla,blaženě zachrochtala ,koukla na mě s láskou v očích,vztek byl rázem pryč,rozbušilo se mi srdce,tak jsem ji objal kolem krku a snad půl hodiny se s ní mazlil,škrabkal za ouškama,však to znáte prostě domácí mazlíček! Na Julinku rád vzpomínám,zabijačka byla veselá,zabíjel jsem ji s láskou,vyborné velmi chutné prasátko,při vzpomínce na jelítka ještě fčil lituju ,že jsem je tak bezhlavě žral a nepošetřil na jich pár na horší časy! Lehce jsem se zapomněl rychle zpět k receptu! Topinky jsou z obou stran do zlatova opečené,což je idealní stav.Vyjmeme je z pánve a položíme na talíř.Oloupeme česnek a potřeme jím topinky,na každou topinku využijeme jednoho stoužku.Kdo šetří má zatři! To u topinek neplatí! Čím víc ,tím víc se pak budeme oblizovat a chrochtat blahem! Dosolíme. Otevřeme si lahváčka ,ať nám sousta neusedají a pustíme se do toho!!!! Doufám ,že jednoduchost mého receptu osloví ,nejen líné povaleče ,ale i zkutečné gurmány,kteří tento lahodný pokrm zajisté ocení. Dobrou chuť !
Tohle sem stvořil do rubriky oblíbené jídlo a je to moc dlouhé,ale myslím že by o to svět neměl přijít! napsal/a: LORD168W 21:14 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář