30.Duben 2013

   Ahojky,

jsem potěšená, že jsi dočetl(a) až sem a že jsi ještě stále nepřestal(a). Nehodlám tu dávat návody a zaručené rady, jak co dělat, aby ses cítil(a) lépe. Chci jen nabídnout své zkušenosti tomu, kdo se o ně zajímá. Samozřejmě věřím, že pokud si tento článek přešteš, vezmeš si z toho to důležité pro Tebe. Každý člověk má přeci jiné potřeby, jiné chutě, jiné sny a jiný vkus a každý (ať už to zní jako klišé) je originálem!

   Pro mě znamená slovo "ráno" jeden velký rituál. Je to jakýsi přípravný relax pro duši a pro tělo, abych zvládla celý težký, často dost dlouhý den. Ačkoliv spánek a lenošení v posteli miluji, přivstanu si děnně většinout tak o dvě hodinky. Postavím si vodu na kafe, vlezu si pod vlažnou sprchu, umyji tělo a vlasy a díky vodě se krásně probudím. Když vylézám a zalívám si kafe, už se usmívám. Těším se na svou ranní porci vymačkané šťávy z (téměř jakéhokoliv) citrusu, která nastartuje můj metabolismus a pomůže mi ráno zavodnit tělo, takže se již od rána cítím i vnitřně svěží. K ránu patří i výborná snídaně (ovoce, jogurt, müsli, vajíčka natvrdo, sendvič, cokoliv podle chuti) a 45 minutek jógy. Než odejdu, vyčistím si pleť a lehce se nalíčím, abych měla celý den chráněnou pleť. A když pak vycházím z bytu, cítím se jako znovuzrozená a myslím jen na to, jak všechno zvládnu!

 

   Protože samozřejmě člověk může zvládnout cokoliv chce, jen musí chtít! Teď to tu vypadá jako sbírka klišé, ale tohle je také jedna z věcí, kterými se zabývá psychologie. Co to znamená štěstí? Znamená to být ve správný čas na správném místě..? Předně to znamená být vždy připraven(a)! Šance na štěstí (ať už chcete novou práci, nalézt životního partnera, příležitost, cokoliv, o čem sníte) může přijít kdykoliv, jde jen o to být na ni připraven a chytit se jí. Vypadá to pak, že šance se objeví tehdy, když jsi připravený(á).. Ony jsou tu ale pořád, všude kolem nás. Jsme jenom uspěchaní, nedočkaví, propadáme zbytečně úzkostem a pak je jen přehlížíme!

   Přeji Ti, aby sis uvědomil(a), jaké přání a cíle máš. Přeji Ti, abys našel(a) sebe a své Já a mohl(a) se tak dostat do stavu "připravenosti". Přeji Ti - z celého srdce -, abys rozpoznal(a) svou šanci, abys naplnil(a) své touhy, aby ses stal(a) zase o něco lepším člověkem.. :))

 

 Tipy pro načerpání ranní energie:
ranní fresh (citrón, pomeranč, grep, limetka, atp. vymačkané a naředěné nejlépe vlažnou vodou) - mimochodem zahání chutě "sníst cokoliv, co mi přijde pod ruku" a pomáhá nastartovat metabolismus, většinou je doporučují všichni výživoví poradci
- yoga - výborně pročistí mysl a protáhne a zpevní celé tělo, naučí Tě soustředit se jen na sebe, pomůže Ti se více soustředit celý den a při pravidelném cvičení zlepší i dlouhododou paměť, pohybovou koordinaci a pěkně zformuje postavu
- vlažná sprcha - bez té nedokáži žít!  .. v ideálním případě by bylo dobré vzpružit se studenou, ale mně NErannímu ptáčeti, by to asi vyrazilo dech :) vlažná voda stačí, horká Vás neprobudí tak, jak by to bylo potřeba
- pusť si oblíbenou píseň a zpívej si - látky, které při tom tělo vypouští, Ti samy vykouzlí úsměv na rtech, zpívání je zdravé..

 

   Měj se krásně, budu se zase těšit 

Vložil: LucieMK ¤