02.Květen 2013
   Ahojky,
musím se "pochlubit", jaké divy jsem dnes potkala jen na své cca patnáctiminutové cestě do školy. Takže bych se chtěla zmínit o několika opravdu špatných zlozvycích při líčení - dnes ohledně špatného MAKE-UPu!

  1. Nevhodný odstín:
  Pokud si vybíráš make-up a nekonzultuješ svůj výběr s odbornou pracovnicí, kosmetičkou,kosmetickou poradkyní či alespoň dobrou kamarádkou, která se vyzná, vybírej odstín následovně:
  • Poznej svou pleť (Máš pleť spíše suchou? Nebo se Ti pleť naopak rychle mastí, máš např. problémy s akné?) a make-up si vyber tak, aby Tvé pleti vyhovoval a pokud možno i pomohl nejen zamaskovat, ale i vyřešit Tvé problémy. Pokud budeš používat pěsticí kosmetiku a make-up, který napomůže Tvé pleti získat rovnováhu, budeš mít méně co krýt a jen zvýrazníš svou přirozenou krásu ;-)
Obr.: Výběr správného odstínu.

  • Make-upy vhodné pro svou pleť si srovnej vedle sebe a v určeném pořadí si na tvář z každého mázni přes lícní kost čáru prstem. V zrcadle pak porovnej odstín nejvíce splývající s tvým krkem (ne tváří!)! Tím objevíš svůj odstín. Chceš přeci vypadat přirozeně krásná! ;-)
Obr.: Příliš světlý odstín

   Ačkoliv u nás v Čechách vídávám spíše opačné extrémy, příliš tmavé odstíny. Samozřejmě v letních měsících (a po nich), kdy se povalujeme na sluníčku a opalujeme se, je třeba změnit odstín a dosavadní strčit na dobu, než zase vyblednete, do šuplíku.

2. "Maska uprostřed obličeje"
  Za další dost oblíbenou chybu považuji nedotažený make-up do ztracena. Pokud používáš jakýkoliv make-up, krycí podkladové báze, BB creamy, cokoliv, co nese nějaký odstín, nanášej a hlavně roztírej je pořádně! Na čele do ztracena až do vlasů, na bocích až k ouškům, a přes čelist a bradu až na krk (ne třeba do půlky krku, jen přejet přes hranu obličeje, aby se Ti na obličeji nevytvořil šmouhatý okraj cca centimetr široký, kde jsi make-up zapomněla - hrůza!).

3. Příliš silná vrstva
  Další z nedokonalostí, tou asi nejčastější, je ohromný (velice viditelný) nános! Proto já osobně nemám ráda plně krycí tekuté make-upy. Používám středně krycí podkladovou bází chránící a vyživující mou pleť celý den, používám na ni štěteček (hned z několika dobrých důvodů - snadnejší a rovnoměrnější nanášení, žádné špinavé ruce, méně vypotřebovaného make-upu a hlavně si nezanesu  na pleť žádné bacily apod.). Sjednotí mi barvu pleti. Na zarudné pupínky a větší nedokonalosti použiji menší štěteček, namočím si ho trochu a lehce jím klepu kolem zarudlého místa či nedokonalosti (i přes něj/ní). Jako finální make-up používám sykpý minerální pudrový se samostatným štětečkem. Má pleť pak vypadá sametově a naprosto přirozeně! :-)


   Doufám, že sis odnesla nějakou dobrou radu nebo alespoň poučení, na co si dát pozor. Budu se těšit i příště ;-) Přeji příjemný lov na vhodný make-up a pokud by sis nevěděla rady, klidně se ptej!
    LucieMK
Vložil: LucieMK ¤