12.Leden 2008,10:23

Účes podle znamení zvěrokruhu

KOZOROH

miluje kvalitu a nenápadnost. Těmto ženám sluší kontrast světlého s tmavým, jak při účesu tak při líčení. Budou vám vyhovovat dlouhé vlasy, jednoduché copy nebo konzervativní drdoly

VODNÁŘ

Máte ráda všechno nové a originální. Dejte si pozor na nevkusnou kombinaci ozdob a příliš chaotickou úpravu účesu.

RYBY

jsou romantické ženy. Můžete si dovolit bohatý účes i prosté dlouhé vlnité vlasy. Můžete se pokusit o kombinace barev s použitím barevných přechodů. Sluší vím třpytivé líčení.

BERAN

Ženy narozené ve znamení Berana mají spíše chlapecké rysy obličeje. Vám stačí jednoduchý účes obsahující hranatost. Důležité je nezakrývat u Beranů očí, spíš zdůraznit.

BÝK

Býci se nemusejí vyhýbat barvám, ale pozor ať to nepřeženete. Nekroťte svou fantazii a udělejte si bohatý a velkorysý účes.

BLÍŽENCI

Vám sluší lehké a nekomplikované účesy. Nepřehánějte to s líčením, někdy vám hrozí, že té nápaditosti bude příliš.

RAK

Lidé v tomto znamení si rádi zakrývají čelo a obličej. Slušet by vám měli účesy oblé a zakulacené. Líčení používejte co nejvíce přirozené.

LEV

Máte rádi náročné a originální účesy, které vám dají potřebu reprezentavitního vzhledu.

PANNA

Tomuto znamení vyhovují jemné, urovnané účesy s přesnými střihy. Máte smysl pro detail, vkus a umíte kombinovat barvy.

VÁHY

Základní smysl vah je spontánnost a přátelskost. Tomuto by měl odpovídat i účes, jednoduchý a náročný. Není ale dobré používat moc složité účesy, dejte přednost lehkosti.

ŠTÍR

Smyslnějšímu typu ženy, která je narozená v tomto znamení, by slušely složitější kreace. Účes by měl být perfektně proveden. Totéž platí o líčení.

SŘELEC

Tito lidé si účesem hlavu nelámou a stále nosí ten samý účes. Nevadí to ani okolí, tak si z toho není třeba dělat hlavu a hned zkoušet něco nového. Měli by jste ale mít odkryté čelo a oči.

 

 

Otestujte, jaký tvar má právě Váš obličej

 

Jak zjistit tvar obličeje

Udělejte si jednoduchý test a rychle zjistíte, zda právě Vy náhodou nepatříte k oněm šťastným, mající oválný obaličej. Ale pokud ne, nezoufejte. Správně zvolený účes a barva dokáží konat divy.
OválnýKulatýHranatýSrdcovitý či trojúhelníkový

Vlasy sepněte nebo sčesejte dozadu tak, aby byl Váš obličej nezakrytý a bylo vidět kontury tváře. Pokud nosíte ofinu, použijte čelenku. Stoupněte si před zrdcadlo a obkreslete obličej na zrdcadlo, můžete použít např. suché mýdlo.

1. Změřte napříč čelo v jeho nejširší části. Obecně je čelo nejširší zhruba uprostřed mezi obočím a vlasovou linií. Výsledky si poznamenejte.

2. Změřte vzdálenost lícních kostí v jejich nejvyšších bodech napříč obličejem

3. Změřte napříč vzdálenost čelistí v jejich nejvyšších bodech

4. Změřte horizontální vzdálenost mezi nejvyšším bodem vlasové linie nahoře a nejnižším bodem brady dole.

 

Výsledek

Porovnejte naměřené údaje:

Pokud je Vaše tvář 1,5krát delší než širší, hurá, máte oválný obličej, který je považován za ideální.

Pokud jsou všechny čtyři údaje stejné nebo se jen mírně liší, pak právě Váš obličej má kulatý tvar.

Jsou-li šířka čela a vzdálenosti lícních kostí a čelistí přibližně stejné, patří Váš obličej k hranatým.

A nakonec, je-li vzdálenost mezi čelistmi malá a zároveň máte široké čelo a vzdálené lícní kosti, máte obličej srdcovitý či trojúhelníkový.

ucesy-pro-dlouhe-vlasy-15.jpg

ucesy-pro-dlouhe-vlasy-14.jpg

ucesy-pro-dlouhe-vlasy-1.jpg

ucesy-pro-polodlouhe-vlasy-6.jpg

 

 

ucesy-pro-polodlouhe-vlasy-18.jpg

ucesy-pro-dlouhe-vlasy-7.jpg

 

 

 

 

PÁR RAD JAK PEČOVAT O VLASY, ABY VÝSLEDEK ODPOVÍDAL VAŠIM PŘEDSTAVÁM

KROK ZA KROKEM K LESKU

Blondýna či bruneta - lesk vlasů je důležitejší než jejich barva. Lesklé vlasy vypadají zdravěji a svůdněji!

1. Správné použití

Se šampónem i kondicionérem pracuj šetrně, aby si vlasy zbytečně nezatěžovala. Kondicionér nanášej jen po délce vlasů a na jejich konečky, po nanešení balzámu je přečeš hřebenem.

2. Důkladné vymývání

Oplachování vlasů zakonči studenou sprchou, až dokud vlasy nevržou mezi prstama. Studená voda uzavře povrch vlasu a redukuje tvorbu mazu.

3. Vlhké vlasy jsou citlivější

Proto je po umytí nesuš ručníkem, vodu z nich jen jemně vytlač. Mokré vlasy nikdy nečeš kartáčem, jen je opatrně rozpleť řídkým hřebenem. Typ: Vlasy si rozčeš kartáčem ještě před umýváním.

4. Sušit jen s mírou

Horký vzduch narušuje vlasovou strukturu, proto vlasy nech volně uschnout. Pokud pospícháš, dosuš si vlhké vlasy mírně teplým vzduchem z vzddálenosti minimálně 15 cm. Sušič směruj od kořínků směrem dolů, tím se vyhladí povrch vlasů. Před sušením si do vlasů vetři malé množství přípravku na lesk vlasů.

5. Barva dodá lesk

Čím je barva vlasů tmavší, tím víc se lesknou. Používej šampóny, kúry, tužidla a gely, které oživí barvu Tvojich vlasů. Vynikajícím řešením je tónování.

 

6. Med proti lámavosti

Pomocí medu dáš Tvoje lámavé vlasy rychle do formy! Smíchej 1 PL medu s 1 žloutkem, nanes na vlasy a nech působit 15 minut.

 

ucesy-pro-dlouhe-vlasy-2.jpg

 

lpoi

 
vložil: Lucinka.dk
Permalink ¤


0 Komentáře: