airsoft | Airsoft

autor: M8rv8ntes | 07.Říjen 2007

Co to vlasně je airsoft ?

Airsoft je hra na vojaky jak by se dalo lajtsky napsat s tím že místo ostrých zbraní se používají repliky na kuličky. Máme elektrické, plynové, manuální. Samozřejmě že manuálni jsou o dost levnější než elektriky ale zase musíte co kuličku nabít a elektrika se přebíjí sama. Také je rozdíl v zásobníku u elektrik a některých plynovek je zásobník někdy až na 500 kuliček přitom u manuální zbraně se tam vleze max. 50 kulí.

Po světě se začíná tento sport rychle rozrůstat nakonec v české republice už teď každý druhý kluk hraje nebo hrál airsoft.

Pokud si chcete koupit nějakou airsoftku, tak aby ste začali šetřit, protože taková solidní zbraň stöjí kolem 4 000 Kč. Také počítejte s nějakou výstrojí například maskáče, pokud si nekoupíte armádní oblečení.

Potom přichází na řadu kuličky, do většiny zbraní se dávají kuličky BB 8mm ovšem někdy i 6mm.jsou také v různých váhových kategoriích 0,12gramů až po 0,25g s tím že když na vás někdo zezadu příjde a střelí vás 0,12 tak to je jako štípnutí, ale když někdo příjde s 0,25 tak to bolí jako píchnutí od vosy !

zde dokládám pár odkyzů kde si můžete prohlédnout airsortky:

http://www.airsoftschop.cz

http://www.airsoftguns.cz

 

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Kamil 26.09.2009 09:34:15

Tento týden jsem řešil nešťastnou záležitost. Kluk 15 let střelil ani ne s 5ti metrů do holé nohy 5 krát svému spolužákovi také 15 let airsoftovou zbraní P90. Rány byly otevřené, tzn. tekla z nich krev a docela bolestivé. Střelec se u toho nesmírně bavil. Když by zraněný dostal kuličkou do oka, zcela určitě by o něho přišel. Divil bych se, kdyby se našel někdo z příznivců airsoftu, který by chtěl o tomto riziku jen mluvit, natožtak tenhle případ odsoudit.

Puzzle_piece 07.10.2007 10:38:58

ahoj na mém web blogu probíhá soutěž o nej blogaře.. myslím že máš šanci :) tak se přihlaš pokud chceš..