Felipe Massa sděluje první dojmy z jizdy s F60 | Felipe Massa

Felipe Massa dostal příležitost jako první vyzkoušet nové Ferrari F60 na okruhu v Mugellu. Odkroužil přibližně 100 kilometrů.

"Jedná se určitě o něco zcela jiného než na co jsme byli lonizvyklí," řekl Felipe Massa, který o bod prohrál loňský boj o titul.

"V pravidlech došlo k velkým změnám, ostatně mnoho z toho vidítesami," řekl Massa na adresu novinářů. "Je tu navíc KERS a aerodynamikaje hodně odlišná."

Při prvních jízdách s novými auty se nečekají dlouhé vzdálenosti.Při takzvaných shakedown jizdách se vždy očekávají mírné komplikace.

"Nečekali jsme, že odkroužíme 100 kol, ani jsme nedoufali v nějakýdobrý čas. První nasazení auta na dráhu je velmi náročná věc. Už jsmepořešili nějaké počáteční potíže a je nutné si uvědomit, že je to prvnítestovací den.

KERS je hlavním zdrojem obav, použili jsme jej jen trochu. Auto funguje dobře."

Felipe Massa potvrdil, že vozy specifikace 2009 budou daleko více ojezdci než dříve. Skok je o hodně větší, než zákaz kontroly trakce předrokem. Co zaskočilo ale úplně všechny včetně samotných jezdců, jecelkový vzhled letošních formulí.

"Myslel jsem na to při cestě z Brazílie. Jak jsem jž řekl, nové autoje vždycky odlišné. Naše auta byla vždy krásná, a když jsem přijel sem,to letošní najednou nebylo tak hezké jako ty loňská. I když na pohledvypadá díky regulím ošklivě, myslím, že je to pěkné auto. Doufám, že tobude rychlé a pěkné auto, i když bych raději rychlé a ošklivé než hezkéa pomalé. Tohle bude doufám hezké a rychlé."

Felipe Massa prohrál boj o titul v závěrečných vteřinách Veké cenyBrazílie. Na konci galavečera FIA na konci loňského roku Hamiltonovipogratuloval.

"Přes zimu jsem se vrátil do normálního pracovního režimu. Vzal jsemsi z toho to dobré a o to víc budu bojovat o další vítězství. To, žejsme nevyhráli loni titul ještě neznamená, že jsme si jej nezasloužili.Prostě to tak bylo."

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil