Ferrari je připraveno dodávat týmu Hondy motory | Ferrari

Pokud bude mít tým Hondy nového majitele a ve formuli 1 zůstane, musíto být s motory jiného výrobce. Ross Brawn v této souvislostiprozradil, že s Maranellem vyjednává o možné dodávce agregátů Ferrari.Italové tuto informaci potvrdili včetně skutečnosti, že žádná dohodazatím uzavřena nebyla.

"Zeptalise nás, jestli jsme schopni jim dodávat motory a my jsme řekli ano. Toje vše, nic víc v tom není," řekl mluvčí Ferrari agentuře Reuters.

Naprvní pohled je spojení týmu Hondy a Ferrari logické, protože u týmupůsobí bývalý technický ředitel Maranellských Ross Brawn a Ferrari loniztratilo jeden ze svých zákaznických týmů, vozy Force India budou letospohánět jednotky od Mercedesu.

Ovšem letos čekají oblastmotorů ve formuli 1 velké změny. Zákaz testování mezi závodními víkendya prodloužená životnost agregátů znamenají, že se významně sníží početpohonných jednotek potřebných pro jednu sezónu. Tím vznikají u výrobcůnadbytečné kapacity. Ross Brawn potřebuje nejdříve nalézt pro týmkupce, ale mezi nabídkami motorů si tedy bude moci pravděpodobněvybírat.

V současnosti zůstává bez zákaznického týmu na motorypouze BMW. Ostatní výrobci mají následující odběratele: Ferrari - ToroRosso, Mercedes - Force India, Renault - Red Bull Racing, Toyota -Williams. Nová pravidla si ale v každém případě vyžádají určité změny vodděleních F1 všech výrobců motorů.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil