Ferrari je ve vývoji KERS stále pozadu | Ferrari

Tým Ferrari na konci letošní sezóny přiznal, že ve vývoji systému narekuperaci kinetické energie trochu ztrácí a nyní v Maranellu zaznělo,že se situace nezlepšila. Italové se však nevzdávají a chtějí mít nazačátku sezóny KERS připravený k použití v závodě.

"Nasystému pro rekuperaci kinetické energie hodně pracujeme. Máme menšízpoždění, ale naším cílem je mít funkční KERS pro první závod, který sepojede v Austrálii. Zatím také vyhodnocujeme vůz bez KERS," uvedltechnický ředitel Aldo Costa.

Použití KERS bude v roce 2009dobrovolné a spekuluje se o tom, že na některých tratích budourychlejší vozy bez tohoto systému, alespoň do doby, než se podařívyvinout KERS dostatečně kompaktní a lehký.

"Je to velkávýzva. Co se týče motoru a elektroniky, náklady šly dolů, ale s KERSjsme utratili mnohem více, než jsme měli v plánu," upozornil nanegativa nového systému Costa.

Některé týmy včetně Ferrarinavrhovaly odložení KERS o jeden rok, FIA to však odmítla a nevyslyšelaargumenty o vysokých nákladech na vývoj těchto systémů.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil