Ferrari nemá obavy z rivality Felipeho Massy a Kimiho Räikkönena | Ferrari

Téma týmové režie ve formuli 1 je věčné a diskuzi na toto téma se naakci Wroom nevyhnul ani Stefano Domenicali, který vede stáj Ferrari.Felipe Massa a Kimi Räikkönen se během dvou společných let u Scuderienikdy nedostali do konfliktu a v závěru sezón si dokázali pomáhat.Domenicali proto nemá v úmyslu na přístupu k jezdcům cokoliv měnit.

"Lonijsme nepřišli ani o jeden bod z důvodu přístupu našich jezdců. Týmpracuje pro oba jezdce a pokud jim dokážeme dát konkurenceschopné auto,v což doufám, nebudeme mít uvnitř žádné psychologické tlaky," uvedl.

Mistrovskéambice mají opět oba piloti Ferrari a vůz, který by jim měl umožnitbojovat na špičce, si jako první vyzkoušel Felipe Massa.

"Viděljsem velmi odpočatého a motivovaného Felipeho Massu. V průběhu loňskésezóny hodně vyspěl. V uplynulých letech bylo jeho silnou stránkou, žesi vždy věřil. Myslím, že je mentálně připraven a vyspělý, aby zvládlvnitřní i vnější tlak," řekl šéf týmu Ferrari o brazilském pilotovi.

Reputacisi bude chtít v sezóně 2009 napravit Kimi Räikkönen, který sice loni vzávodech dokazoval, že je stále velmi rychlý, ale konečné výsledkychyběly.

"Kimi Räikkönen se nemůže dočkat, až se vrátí dovozu. Příležitost dostane v Portimau. Chce ukázat, že je znovu sámsebou, poté co prezident Montezemolo vtipkoval, že na konci sezónyjezdilo jeho dvojče. Kimi má obrovskou schopnost se od všeho odpoutat.To mu umožňuje necítit žádný vnější tlak," uvedl Domenicali.

Odkonce loňské sezóny opět nabraly na síle spekulace o budoucím přestupuFernanda Alonsa do Ferrari, ale Domenicali zopakoval, že příštídva roky mají v Maranellu obsazeno.

"Myslím, že je těžkécokoliv dodat k tomu, co bylo o této záležitosti řečeno. Naši jezdcimají podepsané smlouvy, i když prezident Montezemolo řekl ´počkejte auvidíte.´ Fernando je skvělý jezdec, ale my jsme s našimi jezdci velmispokojeni," dodal Domenicali.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil