Ferrari opět nahradí muže s lízátkem semaforem | Ferrari

Ferrari v loňském roce představilo novinku při zastávkách v boxech,když muže s lízátkem nahradilo světelnou signalizací na semaforu. Běhemsezóny mělo ale s novým systémem několik potíží, které vyvrcholilyVelkou cenou Singapuru.

Na novém městském okruhu Ferrari svěřilo ovládání systému do rukoujednoho člena týmu namísto automatu, onen člen dal ale během zastávkyMassovi pokyn předčasně, takže Brazilec vyjel ze svého stání ještě shadicí zasunutou ve voze.

Výsledkem byl propad na poslední místo a ztráta slibně rozjetéhozávodu s možností vyhrát. Massa nakonec prohrál titul s LewisemHamiltonem o jeden jediný bod.

Ferrari se po této minele rozhodlo pro zbývající tři velké cenyvrátit zpátky do hry muže s lízátkem. Týmový šéf Stefano Domenicalitehdy řekl: "Nyní potřebujeme klid a proto se raději vrátíme ke starémusystému."

Stáj z Maranella ale na příští sezónu plánuje návrat svého semaforu,jak potvrdili její představitelé, na systému se od té doby pracovalo,proběhla analýza problémů a následně procedurální a softwarové změny,problémy už by se tak neměly opakovat.

Mluvčí Ferrari řekl: "Můžeme potvrdit, že plánujeme znovu používatsvětelný systém. Brzy otestujeme jeho modifikace a pak uvidíme, jakjsme jej zlepšili."

Manažer týmu Luca Baldisserri řekl italskému tisku: "Analyzovalijsme chyby, které jsme udělali v roce 2008 a vylepšili jsme systém.Elektronický program znemožní, aby vůz odjel, dokud je v něm ještětankovací hadice."

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil