Ferrari pohrozilo odchodem z formule 1 kvůli jednotným motorům | Ferrari

Ferrari v pondělí vydalo tiskové prohlášení, ve kterém vyhrožuje svým odchodem z formule 1 kvůli jednotným motorům.

Ferrari je velmi konzervativní ve svých vyjádřeních na adresu téměř čehokoli a tisková prohlášení týmu jsou citově velmi neutrální a strohá. Také proto nejsou Kimi Räikkönen a Felipe Massa členy Asociace jezdců Grand Prix (GPDA), protože ta je typická svými častými konfrontacemi právě s FIA.

O to vážněji je nutné prohlášení Ferrari brát. Tým z Maranella se rozhodl k tomuto kroku po setkání představenstva Ferrari SpA pod vedením prezidenta Ferrari Luca di Montezemola.

"Zatímco nadále zdůrazňujeme naši nejupřímnější podporu v cestě za redukcí nákladů ve formuli 1, počínaje pohonnými jednotkami, představenstvo Ferrari vyjádřilo své znepokojení nad plány standardizovat motory, jelikož takový krok je podle jeho názoru odchýlením od principů sportu, ve kterém se Ferrari účastní nepřetržitě od roku 1950, principy postavené na soutěži a technologickém vývoji," píše Ferrari v prohlášení.

"Představenstvo Ferrari vyjádřilo názor, že měly by tyto principy pominout, mělo by společně se svými partnery přehodnotit svou účast v tomto sportu."

Žádný jiný tým se netěší ve formuli 1 takovému postavení jako Ferrari. Má se za to, že Ferrari je jedním z významných důvodů současného úspěchu F1. Ferrari také dostává extra peníze od Bernieho Ecclestona jako motivační stimul, aby si Ferrari ve formuli 1 podržel.

Nejvyšší špičky Ferrari se v Maranellu sešly za účelem revize obchodních výsledků třetího čtvrtletí 2008. 450 mil. € na příjmech značí nárůst 22,5 % oproti loňsku, zisk se pohybuje na hodnotě 79 mil. €, což je o 41,1 % více než loni ve stejném období.

 

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil