Ferrari slaví v Mugellu vítězství v šampionátu týmů | Ferrari

Zatímco Lewis Hamilton slaví ve Wokingu s McLarenem, v Mugellu začalyve středu dny Ferrari. Scuderie slaví zisk 16. titulu v šampionátukonstruktérů, který je zároveň osmý za posledních deset let.

"Bylato komplikovaná sezóna, v které se událo hodně věcí, ale my jsme vždyvěděli, jak máme reagovat. Vzpomínám si, že jsme vás v létě požádali odalší úsilí, abychom se znovu ujali vedení co se výkonnosti týče adokázali jsme to. Měli jsme nejlepší vůz a to díky vám," uvedl ve svém proslovu k zaměstnancům Ferrari Stefano Domenicali.

Ikdyž se první vlna změn v týmu uskutečnila již po sezóně 2006, vedeníGestione Sportiva si ještě na další rok ponechal Jean Todt. Ten jejpředal Domenicalimu na konci sezóny 2007, ale spolu s Montezemolemnejmladšímu šéfovi týmu Ferrari v historii dále pomáhal.

"Nášprezident nám byl neustále na blízku a podporoval nás. Na konciminulého roku nás požádal o osm z deseti a my jsme to dokázali. Todt,který měl letos novou roli, nás doprovázel krok za krokem, pomáhal sesvými zkušenostmi a znalostmi. Můžu vás ujistit, že v této pozici jetlak opravdu velký a pro mě je důležité vědět, že mě podporují a žemůžu spoléhat na vaší práci a vášeň," řekl Domenicali.

Narozdíl od minulého roku však můžou Italové slavit jen jeden titul,prvenství v jezdcích se letos nepodařilo obhájit. Ani na to Domenicalinezapomněl: "Je nám líto Felipeho, měl neuvěřitelnou sezónu.Šampionát jsme neprohráli v Brazílii, ale již předtím, když jsme měliproblémy se spolehlivostí a dělali chyby. Musíme analyzovat příčiny, vklidu, ale rozhodně, abychom zajistili, že se to nebude opakovat příštírok. Nyní musíme poblahopřát našim soupeřům, protože byli opravdu silnía zasloužili si to, čeho dosáhli."

V Mugellu zatím neníosobně přítomen prezident Ferrari Luca di Montezemolo, ten všakpřekvapil Domenicaliho telefonátem, který zakončil popíchnutímbritského soupeře: "Podařilo se nám zachránit Hamiltona předpsychiatrickou léčebnou. Ale teď vážně, chci vám všem a vašemu šéfoviStefanu Domenicalimu pogratulovat. Můžete být na tento šampionát hrdí."
Di Montezemollo je v těchto dnech v New Yorku a ke svým lidem v Mugellu se připojí v neděli. 

No taky ho nemusím, poslední kolo sem prožíval jako prase a pak sem málem rozsekal televizy. Je to škoda... :-( Příští sezónu si to Kimi a Massa vynahradí.

Ferrari je nejlepší..škoda že to Massovi nevyšlo..Nesnáším Hamiltona

Přidej komentář

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil