FIA odpověděla Ferrari: Asi máte špatné informace | Ferrari

Jednotné motory se ve formuli 1 staly v závěru sezóny hlavním tématem mimo závodní okruhy. Týmy nabyly dojmu, že je Mezinárodní automobilová federace chce za každou cenu protlačit do vozů, což se nesetkává s velkým pochopením u automobilek.

Představitelé velkých týmů otevřeně říkají, že jednotné motory ve formuli 1 by mohly znamenat odchod automobilek, proti FIA se v této souvislosti postavilo i Ferrari. Představenstvo Maranellských ve svém prohlášení uvedlo, že by bylo nuceno přehodnotit svoji účast ve F1, pokud by mělo dojít k zavedení standardizovaných pohonných jednotek.


FIA neváhala a Ferrari odpověděla rovněž prostřednictvím tiskového prohlášení, ve kterém uvedla: "Zdá se, že představenstvo Ferrari bylo mylně informováno. FIA nabídla týmům tři možnosti, jednou z nich je tzv. standardizovaný motor, jinou je společná záruka automobilek, že budou dodávat pohonná ústrojí nezávislým týmům za méně než 5 mil. eur ročně."

FIA dále zopakovala, že i když má radost z finančních úspěchů Ferrari, některé další týmy čelí vážným finančním potížím, což je do budoucna neudržitelné.

"Nyní záleží na automobilkách, aby se dohodly na jedné ze tří možností nabízených FIA, nebo aby vytvořily konkrétní návrhy na snížení nákladů na udržitelnou úroveň. Pokud nedojde ani k jednomu, FIA přijme všechna opatření, která budou nutná k zachování důvěryhodného šampionátu jezdců a konstruktérů."

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil