Jak sem fandil u TV | Moje textíky o F1

Tak aby se neřeklo, tak sem také popíši, jak sem fandil Felipemu před TV. Původně sem myslel, že pujdu do hospody s kamarádama, ale nějak sem se nakonec rozhodl, že to snad ufandíme s otcem sami (bohužel sem se přepočítal  ). Udělal sem všechny standartní posupy, jako před každou GP: oblékl se do Ferrari, vyvěsil vlajku, najedl se, udělal si kafe a zpnul televizy do domácího kina.

Věděl sem, že Massa bude kralovat, ale na startu je možné všechno, tak sem mu a Kimimu držel palečky, aby se jim vyhnulo to, co potkalo Coultharda a Nakadžimu (Škoda, že David nevydržel déle. Ty obrázky z jeho helmy byky nádherný.  ). Během závodu sem moc důvodů k fandění ani neměl, protože "Massák" jel závod snad někde jinde než než na Interlagosu  . Kimi měl standartně problémy s pneumatikama, ale jel taky bez problémů. Jen ten Hamilton ne a ne spadnout na 6. místo, proto když jel kolem nějaký jezdec o kolo zpět, tak sem vzíval nevyzpytatelné situace a nic.

Na konci závodu si ale osud s Massou zahrál příliš krutou hru, při které nebyl jediný, který upustil slzičku. Jak se to ale stalo? Odpověď je skryta v posledních 4 kolech. Týmy se dozvěděli, že má přijít déšť, a tak se rozhodly všechny týmy přezout pneumatiky, ať už přechodné, nebo do extrémního vlhka (jako např. Honda). Vyjímku tvořil pouze tým Toyota. Díky tomu se Timo Glock posunul ze sedmé na čtvrtou pozici a odsunul Hamiltona z průběžné 4 příčky na pátou. To ovšem Massovi nestačilo. Zde v této části záávodu vstupuje na scénu Sebastian Vettel, protože mu při zastávce seštelovali formuli tak, aby z ní mohl německý mladík vytáhnout maximum. Tak mocně jako jemu jsem snad  kromě jezdců Ferrari letos nefandil. Nebylo to zbytečné. Vettel prokázal své kvality řidiče na vodě a Hamiltona předjel.

Při nájezdu do posledního kola byl Hamilton šestý a to mu na titul nestačilo. Buď musel předjet skvělého Vettela, nebo spoléhat na to, že někdo před ním vypadne, nebo bude mít problém. Před Vettelem jel s náskokem 12 vteřil Glock, který nakonec zamíchal nevídaně kartami  . Mezitím, co mezi sebou Hamilton a Vettel bojovali, tak se Glock snažil "doklouzat" na suchých pneumatikách do cíle. Už jen poslední zatáčka a Massa je v cíli. Pořadí pro tuto chvíli je v konečném účtování lepší pro brazilce a stal by se mistrem. V garáži Ferrari vypukla oslava, ale my s otcem jsme byli ještě napnuti, jak to vlastně dopadne. Věděli jsme, že Glock má velkej náskok, tak jsme se ani moc nestarali, kde se nachází. Sledovali jsme souboj Hamilton -Vettel. Když němec projel páskou dříve, než Hamilton, tak jsme si oddechli a začali také oslavovat. Otec odešel prto šampus, že si dáme, jako Massa na stupních vítězů, ale já jsem si všiml, že se přestalo slavit a na celkovém hodnocení  je Glock až za dvojicí Vettel - Hamilton, což mladíkovi z Británie stačilo na titul (Souboj se odehrál mimo kameru, která zabírala bojující dvojici. Oba předjeli Glocka v poslední zatáčce okruhu.  Glockovo poslední kolo ovlivněno deštěm bylo o 20 vteřin pomalejší, jak téže kolo Felipeho.)

Pocity, kter¨é jsme oba měli, jsou nepopsatelné. bylo to horší jak smutek. Massa jel opravdu nádherný závod a za letošní sezónu si zasloužil víc vyhrát, než Hamilton. Ve všech statistikách byl Massa lepší, nebo na tom byli stejně.  No nic, život jde dál. Massa se s tím smíří, já sice hůř, jelikož vidím Hamiltona všude, ale také to nějak přežiju.Je čas soustředit se na příští sezónu a vytvořit nejsilnější auto v celém poli.

Děkuji Vám Kimi a Masso za nádherné okamžiky před TV a doufám, že příští sezónu oslavíme spolu jak titul mezi jezdci, tak titul někoho z Vás.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil