KERS Ferrari funguje podle Räikkönena dobře | Kimi Räikkönen

Tým Ferrari na konci loňského roku několikrát přiznal, že je s vývojemsvého systému na rekuperaci kinetické energie pozadu. Do F60 se všakKERS dostal včas pro první test a Kimi Räikkönen, který s ním jezdildva dny v Mugellu, se domnívá, že funguje dobře. Vývoj závodů všakpodle Fina KERS nijak dramaticky neovlivní.

"Běhemobou dnů jsme měli s KERS pozitivní výsledky. Systém pracuje dobře,stejně jako všechny ostatní nové komponenty," řekl Räikkönen proGazzettu dello Sport.

Po stisknutí příslušného tlačítkadisponuje jezdec díky KERS zvýšeným výkonem po dobu zhruba šestisekund. Fin nabyl dojmu, že to pro jezdce nebude moc velký přínos.

"Mátevětší výkon, ale na tak krátkou dobu, že to podle mě moc nezmění. Možnáje to zajímavý vynález, ale rozhodující to myslím nebude," řekl.

Ferrarise snažilo testováním v Mugellu vyhnout špatnému počasí, které bylopředpovídáno pro Algarve, ale nakonec jezdí také na mokru. PodleRäikkönena má tým alespoň tu výhodu, že je doma v Itálii a můžepovolávat své lidi na okruh podle potřeby.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil