Massa není pod tlakem, myslí pouze na vítězství v závodě | Felipe Massa

Felipe Massa se připravuje doma v Sao Paulu na poslední letošní Grand Prix s vědomím, že by mohl v neděli získat svůj první titul mistra světa. Pravděpodobnost je však na straně Lewise Hamiltona, který má v klasifikaci jezdců o sedm bodů více.

Výhodu pěti bodů, kterou disponoval Hamilton před čínskou GP, se Massa snažil snížit v Šanghaji, ale Ferrari v posledním závodě na McLaren nestačilo.

"Je třeba říct, že náš vůz F2008 je ve své výkonnosti nekonzistentní. Za určitých okolností jsme velmi konkurenceschopní a jindy je to o něco horší. Je to z několika různých důvodů, které je třeba brát v úvahu, jako je profil trati, její povrch a fungování pneumatik."

"Ale když se podíváte na celé startovní pole, platí to i pro ostatní týmy. Například naši nejbližší soupeři: v Číně byli rychlejší, ale v Singapuru a Japonsku jsme měli mnohem lepší závodní rychlost my. Problém je ten, že jsme v těchto závodech nezískali maximum bodů,"
konstatoval Massa.

Jedním z nejdiskutovanějších momentů čínského závodu se pak stala výměna pozic mezi Räikkönenem a Massou, jejímž cílem bylo minimalizovat škody v poháru jezdců z pohledu brazilského pilota.

"Vím, že se objevily komentáře o tom, jak jsem v závěru šanghajského závodu předjel Kimiho, ale vyjádřili je lidé, kteří moc nerozumí tomu, jak tento sport funguje. Je to týmový sport a Kimi i já víme, co máme dělat, co je pro tým nejlepší."

"Když bojujete o šampionát a matematickou šanci na vítězstvímá již jen jeden jezdec, pak by všechny týmy z pit lane udělaly to samé, což je posunutí toho jednoho jezdce do pozice, v které má největší šanci na vítězství. To k tomuto sportu patří," odpověděl kritikům Massa.

Pro poslední závod bude mít Massa výhodu domácí trati, ale jak sám uvedl, situaci si nehodlá nijak komp

 

likovat. Brazilec ví, že by musely nastat příznivé okolnosti, aby se mohl stát mistrem světa.

"Musím se soustředit pouze na to, abych v neděli odpoledne závod vyhrál a snad můj týmový kolega bude za mnou druhý. Myslím pouze na vítězství. Poté už to není v mých rukou a budeme si muset počkat, abychom zjistili, jak moc jsme vyhráli."

"Není možné předpovídat, co se stane v GP Brazílie, ale myslím, že náš vůz byl na tomto okruhu vždy velmi dobrý, i když nedokáži přesně vysvětlit proč. Vždy se nám tam dařilo a očekávám, že to tak bude i tento víkend, ať už budou podmínky jakékoliv, sucho nebo mokro, v kvalifikaci i v závodě. Lewis se mě určitě bude snažit dostat pod tlak, ale já pod tlakem vůbec nejsem, protože nemám co ztratit,"
varoval Massa.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil