Massa s přilnavostí problémy neměl | Ferrari

Kandidátna titul mistra světa Brazilec Felipe Massa vstoupil do volnýchtréninků na svou domácí grand prix úspěšně. Dopoledne byl nejrychlejší,odpoledne skončil těsně druhý za Fernandem Alonsem. Dařilo se i KimimuRäikkönenovi, který byl třetí a čtvrtý.

"Dnes můžeme být s odvedenou prací spokojeni," řekl šéf týmu Stefano Domenicalli. "Bylo důležité vstoupit do víkendu, který rozhodne o obou titulech, správnou nohou."

O důležitém začátku hovořil také Felipe Massa, který byl spokojen s dobrým nastavením i vyvážením.

"Díky tomu, že trať poskytuje vysokou úroveň přilnavosti, nebylani při dnešních nízkých teplotách žádný problém s pneumatikami," pochvaloval si Brazilec.

Závodit doma před svými příznivci je pro Massu velká motivace: "Je to skvělý pocit, který se nedá popsat slovy."

A jaký je Brazilcův cíl v domácí velké ceně?

"Chci být pořád vepředu. Zítra i v neděli. Teprve, až to skončí, můžeme počítat," ví Massa.

Druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen rovněž hodnotil tradiční pátečnípřípravy zahrnující zkoušení různých variant nastavenípozitivně. Jediným dnešním problémem byl podle Finových slovpříležitostný déšť.

"Chtěl bych pomoci týmu dosáhnout jeho cílů. Vím, co pro to musím udělat," je si Räikkönen vědom potřeb Ferrari.

Podle manažera týmu Luky Baldisserriho je monopost F2008konkurenceschopný při zajíždění co nejrychlejších kol ipři konzistentní jízdě na delší vzdálenost a to na obou směsíchpneumatik, které Bridgestone do Brazílie přivezl.

Italskému týmu však dělá starost stále se měnící počasí.

"Předpověď počasí je velmi nejistá, musíme být připraveni na proměnlivé podmínky," uzavírá Baldisserri.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil