Michael Schumacher přeje titul Massovi, ale Hamiltona si také váží | Ferrari

Michael Schumacher ukončil závodní kariéru ve formuli 1 na konci roku 2006 a v kokpitu Ferrari ho nahradil Kimi Räikkönen. Sedminásobný mistr světa však udržuje se svým týmem pevné vazby, pravidelně navštěvuje jednotlivé Grand Prix a dokonce několikrát testoval letošní monopost, aby pomohl s jeho vývojem.

Není tajemstvím, že se mezi Schumacherem a Massou vytvořilo v době společného působení u Ferrari přátelské pouto, proto nikoho nepřekvapí, že Němec přeje mistrovský titul svému bývalému týmovému kolegovi. Ten však ztrácí sedm bodů na vedoucího Hamiltona, kterého si Schumacher rovněž velmi váží.

"Hodnotím ho opravdu vysoko, protože mluví samo za sebe, co dokázal za tak krátkou dobu. Loni přišel, bojoval s Alonsem a byl často rychlejší. Na druhé straně jsem trochu znepokojený, když se vedou diskuze o tom, jestli je nejlepší, jestli není nejlepší, jestli je lepší než Felipe Massa, či nikoliv."

"Myslím, že je třeba se podívat na okolnosti a ty vždy nejsou zcela jednoznačné a ne vždy se dají zvenčí snadno pochopit," uvedl Schumacher pro BBC o Hamiltonovi.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil