Místo Räikkönena jezdil u Ferrari jeho kamarád, říká di Montezemolo | Ferrari

Kimimu Räikkönenovi se letos nepodařilo obhájit mistrovský titul a zboje vypadl dokonce již dva závody před závěrem sezóny. Při tom poprvních čtyřech Grand Prix disponoval Fin devítibodovým náskokem předLewisem Hamiltonem. V Maranellu však berou letošní Räikkönenovy horšívýsledky s nadhledem a věří, že příští rok bude mistr světa z roku 2007znovu ve formě.

"Rádvtipkuji, že byl u nás Kimi až do Magny-Cours, pak byl zaneprázdněn apožádal svého kamaráda, aby místo něj jezdil. Tento kamarád byl velmidobrý jezdec. Nosil Kimiho helmu, ale teď máme konečně zpět tohopravého Kimiho," uvedl prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

Räikkönenovyvýsledky se začaly zhoršovat v druhé polovině sezóny a série čtyřzávodů bez bodů znamenala definitivní konec nadějí na obhajobu titulu.Tři třetí místa v posledních závodech umožnila Finovi na posledníchvíli získat v konečném pořadí jezdců bronzovou příčku.

"Kimije jako střední útočník, který nedával góly. Takže potřebuje jen dátgól a začít znovu. Nedávno jsme spolu mluvili. Myslím, že je velmi,velmi odhodlaný a až do Brazílie byl mistr světa. Dosáhl toho první rokpo Michaelovi. Určitě se vrátí. Kimi je silný, odhodlaný a velmi, velmidobrý," dodal di Montezemolo.

Oba piloti Ferrari se letosstali oběťmi spekulací o předčasném konci u Scuderie, Felipe Massa ponevydařeném vstupu do sezóny, Kimi Räikkönen po neúspěších z druhépoloviny roku. Ferrari však během GP Itálie potvrdilo současnou sestavuaž do roku 2010 a i když di Montezemolo uvedl, že by své pilotyneměnil, kvality soupeřů nepopírá.

"Co se týče Ferrari,samozřejmě bych rád měl jezdce, jako jsou Hamilton a Alonso. Ale tobude v jiném životě, protože v tomto životě mám Michaela, Kimiho aFelipeho. Možná vám za dva roky řeknu něco jiného, ale v současnostijsem velmi, velmi spokojen," řekl. 

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil