Prezident Ferrari se pustil do Ecclestona a způsobu vedení formule 1 | Ferrari

Luca di Montezemolo při svém proslovu v Maranellu uvedl, že formule 1potřebuje změnu, v jejíž cestě stojí Bernie Ecclestone, přičemžsoučasný stav považuje za neudržitelný. Prezident Ferrari si tak zřejměpřipravuje půdu pro vyjednávání o vyšších příjmech pro týmy.

"Nyníse musíme zabývat budoucností a hlavně tím, co chceme dělat po roce2012. Musíme otevřít důležitou kapitolu s pány Ecclestonem a Mackenziem(spoluzakladatel majoritního vlastníka F1 - společnosti CVC), nejen cose týče množství peněz, ale také na téma mnoha dalších věcí: okruhů,diváků, zázemí, televize, typů tratí a harmonogramu závodů," uvedl diMontezemolo.

K šéfovi F1 Berniemu Ecclestonovi prezident Ferrari dodal: "Dříve nebo později bude muset skončit."

Lucadi Montezmolo, který mimo jiné stojí také v čele Asociace týmů F1,nepovažuje způsob řízení formule 1 za "normální". Zejména se mu nelíbí,že již není žádný závod v Severní Americe, že se týmy o ztrátě GPKanady dozvěděly z novin, že důležití sponzoři opouštějí malé a středněvelké týmy, že týmy musejí utrácet na závodech velké peníze pro vlastnípropagaci a že nemají vliv na uspořádání kalendáře.

DiMontezemolo je známý tím, že nemá rád ryze městské okruhy, jejichžpočet se díky Valencii a Singapuru rozšířil na tři. "Monako má alespoňsvojí vlastní historii, ale mít tři nebo čtyři Monaka, to je moc,"řekl.

Klíčovou však zůstává oblast financí a i když BernieEcclestone nedávno pronesl, že týmům nabídne méně peněz, protože jimklesnou náklady, di Montezemolo chce, aby se k týmům dostalo více nežjen polovina příjmů formule 1.

"Ve světě neexistuje žádnýdalší profesionální sport, kde by hráči dostávali méně než 50 procentcelého koláče," konstatoval prezident Ferrari.

Týmům sepodařilo společně s FIA dohodnout pravidla pro snižování nákladů a nyníse chtějí zabývat i příjmovou stránkou. Cílem Maxe Mosleyho je, abypříjmy týmů od majitelů F1 pokryly všechny náklady, kromě výdajů najezdce, motory a marketing.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil