Räikkönen chce v Brazílii týmu pomoci k zisku obou titulů | Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen titul mistra světa letos neobhájí, to bylo jisté již před Grand Prix Číny, ale s vozem se mu podařilo udělat důležitý krok, který umožnil Ferrari vrátit se v Japonsku do čela poháru konstruktérů a v Číně svůj náskok před McLarenem ještě navýšit.

Fin se s nastavením vozu trápil téměř celou sezónu a vytoužené zlepšení přišlo z jeho pohledu pozdě. V kvalifikacích ve Fudži a Šanghaji však dokázal obsadit druhá místa, což mu umožnilo bojovat na čele závodu.

"Mám dobrý pocit. Konečně se nám vrátilo něco z naší tvrdé práce, kterou tým na voze odvedl. Určitě jsme udělali něco dobře, protože se výsledky zlepšily. Pocit ve voze se neustále zlepšuje, ale ještě to není na sto procent tak, jak bychom chtěli," uvedl Räikkönen.

Na začátku GP Číny se Räikkönen snažil závodit s Hamiltonem, ale ztráta se pouze zvětšovala. Když se mu dařilo se britskému rivalovi trochu přibližovat, bylo již pozdě. Nakonec přenechal své druhé místo Massovi, aby minimalizoval jeho ztrátu v poháru jezdců.

"Jelikož šampionát jezdců již vyhrát nemůžu, bylo jedno, jestli skončím druhý nebo třetí. Hlavní bylo získat pro Ferrari čtrnáct bodů. Tým stále tvrdě bojuje o oba šampionáty. Jsem člen týmu a velmi rád odvedu svůj díl práce, abych týmu pomohl vyhrát oba šampionáty v posledním závodě sezóny," řekl Räikkönen.

Fin chce zakončit sezónu dobrým výsledkem, který by mu poskytl odrazový bod pro zimní práci a přípravy na další sezónu. Finále se letos znovu uskuteční v brazilském Interlagosu, kde loni Räikkönen slavil titul mistra světa a své 28. narozeniny. Vzhledem k rozložení letošního kalendáře oslavil 29. narozeniny již v Číně a byl velmi vděčný fanouškům, kteří si na něj na tribunách vzpomněli.

"Narozeniny přicházejí a odcházejí, ale bylo hezké slyšet a vidět, že si vzpomnělo a podpořilo mě tolik fanoušků, i když tato sezóna nebyla moje nejlepší. Všem vám děkuji za podporu," dodal Räikkönen.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil