Räikkönen: "Do posledního závodu musíme dát všechno." | Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen po Velké ceně Číny odpočíval ve Švýcarsku, kde přirallye sledoval svého kamaráda Antona, syna bývalého mistra světa vautomobilových soutěžích Markku Aléna. Nyní se už stejně jako ostatnípiloti formule 1 připravuje na závěrečný závod sezóny, Velkou cenuBrazílie v Interlagos, kde by chtěl  týmu Ferrari dobrým výsledkempomoci k oběma titulům.

Finský pilot si posteskl, že uplynulá sezóna mu nepřinesla příliš pozitivního: "Musímezanalyzovat každý detail a pokusit se poučit z našich chyb, abychom sepříští rok zlepšili. Teď však musíme dát všechno do posledního závodusezóny 2008."

Na Interlagos má Räikkönen příjemné vzpomínky. Loni zde zvítězil a vybojoval titul mistra světa.

"Ferrari se na této trati vždy dařilo. Doufám, že letos tomubude také tak. Bojujeme o oba tituly, stejně jako v roce 2007. Pokusímese znovu o double. Vítězství v poháru konstruktérů je velmi důležitépro všechny týmy, zejména pro Ferrari. Jsem rád, že v tom mohu týmupomoci," těší Räikkönena.


Fin své loňské vítězství znamenající nakonec titul považuje za třešničku na dortu. Letošní výsledek raději neodhaduje: "Musímepočkat do pátečních tréninků, kde uvidíme, jaké by letos mohly být našešance. S McLarenem to budeme mít v kvalifikaci velmi těžké."

Právě v kvalifikacích se Räikkönenovi uprostřed sezóny moc nedařilo,ale v posledních dvou závodních víkendech se při nich cítil mnohemlépe, zejména ve třetí části, kde se jezdí s plnější nádrží: "Jedůležité autu důvěřovat. Doufám, že přijdeme na správné nastavení.Několikrát jsme byli blízko. Na začátku sezóny se nám velmi dařilo, alepotom jsme ztratili a nemohli se dostat zpátky. Byl to velmi dlouhý roka nemůžu se dočkat přestávky."

Obhájce titulu připomněl, že v souvislosti s novými regulemi propříští sezónu čeká v zimě jeho i tým hodně tvrdé práce. Nejbližší akce,které se Fin zúčastní je 9. listopadu Světové finále Ferrari v Mugellu,kde továrna z Maranella tradičně zakončuje závodní sezónu. Räikkönen seakce účastní podruhé: "Bylo by skvělé, kdybychom tam oslavili takénáš mistrovský titul. Letos už nemůžu být mistr světa, ale ujišťujivás, že se o to příští rok opět pokusím."

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil