Räikkönen je rád za titul v konstruktérech, ale myslí již na příští rok | Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen mohl letos v Interlagosu již jen sledovat boj o titulmistra světa v jezdcích, v kterém nakonec jeho týmový kolega FelipeMassa neuspěl. Fin vypadl ze hry o titul již po GP Japonska a od tédoby se soustředil na podporu Massy a týmu.

"Sezónaskončila a verdikt je následující: Ferrari znovu vyhrálo! Poslednízávod odrážel celou sezónu. Byli jsme opravdu silní a dosáhli jsmevýborného výsledku, ale ne perfektního. Nejdůležitější je, že týmvyhrál titul v konstruktérech, v tomto posledním závodě to bylnejrealističtější cíl," uvedl Räikkönen.

Fina úspěch mezi týmy těší zejména kvůli Stefanu Domenicalimu, který se kormidla Scuderie ujal před začátkem letošní sezóny.

"Chcipogratulovat Lewisi Hamiltonovi. Získal více bodů než všichni ostatní aten, kdo vede klasifikaci, získá titul. Nemá smysl přemýšlet nad´kdyby´ a ´ale,´ cítíte se pak jen hůře a stejně to nic nezmění. Je milíto Felipeho. Situace byla loni podobná a vyšlo nám to, letos to byloopačně," pokračoval Räikkönen.

Oslavy mistrovského tituluv Mugellu tedy nejsou tak radostné jako loni, kdy byl úspěch Ferraridvojitý. Räikkönen však myslí již na další sezónu, v které chce odčinitletošní neúspěchy.

"Budou tu nová pravidla a změní sehodně věcí. Takže těžko říct, jak to v roce 2009 bude vypadat. Alemyslím, že budeme znovu konkurenceschopní. Vždy, když docházelo kezměnám, Ferrari se dařilo jim přizpůsobit rychleji než všem ostatním.Uvidíme, jaké budou naše možnosti a čeho v příštím šampionátudosáhneme," dodal Räikkönen.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil