Räikkönen má raději hladké pneumatiky, ale s hodnocením si počká | Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen testuje třetím dnem ve španělském Jerezu a je to pro nějprvní příležitost získat ucelenou představu o chování hladkýchpneumatik, které ve formuli 1 nahradily ty drážkované. Finský pilot jes nabídkou Bridgestonu spokojený, ale zatím nedokáže říct, jestli tímodpadnou i problémy, které měl letos se zahříváním obutí.

"Myslím,že pneumatiky nakonec fungují velmi dobře, ale chvíli trvá si na nězvyknout. Obecně preferuji hladké pneumatiky, ale když si vzpomenu naty drážkované, byly velmi dobré díky konkurenci mezi Bridgestonem aMichelinem. Když jsme přešli k jednotnému dodavateli, tlak konkurenceskončil. Takže je lepší si počkat, pak se uvidí," řekl RäikkönenGazettě dello Sport.

Kromě hladkých pneumatik promluví dorozložení sil mezi týmy i nová aerodynamika a systémy na rekuperacikinetické energie. Podle Räikkönena je však příliš brzy na odhady ovýkonnosti jednotlivých stájí.

"Nemá smysl spekulovat o tom,co bude v budoucnosti. Na vozech na trati je příliš mnoho odlišnýchvěcí. Abychom získali přesnou představu, budeme si muset počkat, ažbudeme mít všichni nové vozy," uvedl Räikkönen k probíhajícím testům stím, že nová pravidla otevírají prostor pro větší výkonnostní rozdílymezi jednotlivými týmy.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil