Schumacher chce pro Massu příští rok vítězný vůz | Ferrari

Michael Schumacher je v těchto dnech v Brazílii, kde obhajuje loňskévítězství v motokárovém šampionátu, který pořádá jeho bývalý týmovýkolega z Ferrari Felipe Massa.

Při této příležitosti se Schumacher na tiskové konferenci podělil o své názory na výkony Massy v letošní sezóně: "Nikdynebylo pochyb o jeho schopnostech. V roce 2007 neměl štěstí a v roce2008 byl v lepší pozici, aby mohl ukázat svůj skutečný potenciál. Takžedoufám, že mu dáme dobrý vůz, aby mohl příští rok vyhrát."
Na otázku, zda prožíval poslední minuty brazilského závodu podobně jako prezident Ferrari, Schumacher odpověděl: "Nebylato moje televize, takže jsem ji nemohl rozbít. Samozřejmě jsem bylvelmi vzrušený, když k tomu došlo, ale věděl jsem, že tu je pořádmožnost, aby se situace obrátila, protože jsem věděl, že Glock jede nasuchých pneumatikách a bohužel se to v posledních třiceti sekundáchtaké stalo. Bylo to těžké pro nás všechny, hlavně pro Felipeho, alebylo vidět, že jsme byli silní a dali mu vůz, v kterém mohl ukázat svéschopnosti."
Pokud bude chtít Massa uspět příští rok,bude se muset vyrovnat se změnami v pravidlech. Chování vozů nahladkých pneumatikách s nižším přítlakem bude odlišné, záležet budevšak také na inženýrech Ferrari, jakou techniku pro jezdce připraví.

"Budeto zcela otevřený šampionát. Top týmy zůstanou top týmy, ale některé byse mohly dostat do výhody. Je to otevřené pro všechny," řekl o příští sezóně Schumacher a dodal, že bychom se mohli dočkat překvapení.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil