Schumacher: Ferrari příští rok přidá a bude znovu favoritem | Ferrari

Michael Schumacher nesl Massův neúspěch v boji o titul stejně těžcejako prezident Ferrari Luca di Montezemolo, ale v případěsedminásobného mistra světa zůstala televize celá. Schumacher sedomnívá, že jen poloviční úspěch ze sezóny 2008 přiměje Ferrari k ještěvětším výkonům v roce 2009.

"Ferrariodpoví tak, jako vždy: bude pracovat ještě tvrději, více se soustředí atvrději bude i soutěžit. Takový je základ naší neuvěřitelné vítěznéšňůry - neztrácet čas diskuzemi o minulosti a spojit síly pro dalšíkroky," uvedl Schumacher.

V příští sezóně bude ovšemrozhodující, jak se jednotlivé týmy vypořádají se změnami v pravidlech.Přitom Ferrari přiznalo, že zaostává ve vývoji KERS. Schumacher je všaktoho názoru, že na čele šampionátu zůstanou stejné týmy, přičemžněkterý z nich by mohl odskočit právě díky lepšímu vývoji.

Naotázku, koho považuje za favorita příští rok, Schumacher odpověděl:"Samozřejmě Ferrari, protože vyhráli pohár konstruktérů a téměř i tenjezdecký. Felipe i Kimi budou žhaví. Myslím, že nakonec zůstanou toptýmy na špičce, protože asi mají větší vývojový potenciál, ale jeden znich možná získá výhodu, kterou nelze nyní předvídat. Je to otázka, nakterou kvůli všem těm změnám v tuto chvíli asi nikdo nezná odpověď."

Michael Schumacher se v těchto dnech připravuje na Race of Champions, který se uskuteční 14. prosince ve Wembley. 

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil