Schumacher: Räikkönena letos zastavily vývojové úpravy vozu | Kimi Räikkönen

Letošní Grand Prix Japonska rozhodla o tom, že Kimi Räikkönen svůj titul mistra světa neobhájí. Fin věděl již v Singapuru, že jsou jeho šance minimální, ale až ve Fudži potvrdila nemilou skutečnost matematika.

Do této situace se Räikkönen dostal především kvůli špatným výsledkům z druhé poloviny sezóny a média nejčastěji spekulovala o ztrátě motivace, když hledala příčiny tohoto neúspěchu. Räikkönen však neustále opakoval, že touhu vítězit má pořád stejnou.

Že se nejedná o ztrátu motivace bylo celkem zřejmé z průběhu závodních víkendů. Fin se trápil především v kvalifikacích, v závodech rychlost potvrzoval nejrychlejšími koly. Zlom možná přišel ve Fudži, kde se Räikkönen vrátil do první řady startovního roštu a tento kvalifikační výkon pak zopakoval v Šanghaji. To bylo však příliš pozdě.

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher nyní v rozhovoru pro BBC vysvětlil, že Räikkönenovy problémy způsobil vývoj monopostu F2008 [blíže jsme psali zde].

Schumacher řekl o svém nástupci a týmu Ferrari: "Musejí ho v mnoha ohledech chránit, protože uprostřed sezóny tu byly vývojové úpravy vozu a Kimi s nimi prostě nebyl úspěšný."

"Ve chvíli, kdy jsme tyto změny vrátily zpět, začal znovu zajíždět konkurenceschopné časy. Kimi je u nás teprve druhý rok, takže je pořád v přechodném období. Felipe je s námi o dost déle, takže bohužel musíme čelit těmto problémům."

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil