Škatulata u Ferrari: Räikkönen má nového závodního inženýra | Ferrari

U Ferrari proběhla před koncem roku reorganizace. Kimi Räikkönen přišelo svého závodního inženýra Chrise Dyera. Ten povýšil na vedoucíhoinženýra a bude odpovědný Lucovi Baldisserrimu.

Péčio Räikkönenovo auto převzal Andrea Stella. „Andrea Stella už uRäikkönenova auta pracoval jako inženýr přes výkon,“ řekl k tomu šéftýmu Stefano Domenicali.

Z Toro Rosso odchází k Ferraridosavadní týmový šéf Massimo Rivola. Bude zde dohlížet na sportovníaktivity a logistiku. U Toro Rosso ho nahradí jeden z manažerů týmuGianfranco Fantuzzi.

Nedořešená do budoucna zůstala funkceMichaela Schumachera. Ferrari mu údajně vyplácí pět milionů eur ročně.Sedminásobný mistr světa je u ní vedený jako poradce a příležitostnýtestovací jezdec. Kvůli zákazu testování v sezóně už toho ale mocnenatestuje.

Jeho smlouva platí do konce roku 2009. Ferrari s ním chce diskutovat o jeho budoucím uplatnění už během nadcházející sezony.

„Stáles námi má smlouvu na příští rok. Jeho práce v oblasti silničních izávodních vozů bude pokračovat,“ ujistil Domenicali. „Je ale jasné, žepak musíme všechno zhodnotit. Během sezony bychom to chtěli probrat,“dodal.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil