Špionáž McLaren - Ferrari bude brzy uzavřena i italskou justicí | Ferrari

Loňská špionážní aféra mezi týmy Ferrari a McLaren se chýlí ke konci iu italské justice. Po sportovní stránce byla ze strany FIA uzavřena jižna začátku roku, krátce poté udělaly za spory tlustou čáru i týmyMcLaren a Ferrari. Zůstaly však otevřené spory u civilních soudů.

Obviněniz porušování autorských práv Ferrari byli u soudu v Modeně MikeCoughlan, Paddy Lowe, Jonathan Neale a Rob Taylor. Právníci obou týmůvšak uzavřeli dohodu, v rámci které bude stažena žaloba, výměnou za tozaplatí inženýři McLarenu každý 150 tis. eur, bývalý šéfdesignérCoughlan 180 tis. eur.

Podle informací Autosportu za Lowea, Neala a Taylora zaplatí McLaren, Coughlan bude zřejmě platit sám.

"MikeCoughlan pro McLaren již nepracuje. Z tohoto důvodu se domníváme, že bybylo nevhodné a neslušné, kdybychom se vyjadřovali za něj," řekl mluvčíMcLarenu.

Definitivní ukončení soudního sporu očekávají u McLarenu během únorového slyšení, které naplánovala soudkyně Barbara Malvasi.

Špionážníaféra McLaren - Ferrari vypukla v průběhu sezóny 2007, když byl NigelStepney obviněn z předání tajných informací Ferrari Miku Coughlanovi zMcLarenu. FIA nejdříve McLarenu neudělila žádný trest, v průběhudruhého slyšení pak na základě nových důkazů vyřadila britský tým zšampionátu konstruktérů a udělila mu pokutu 100 mil. dolarů. Kvůlijistým pochybnostem se pak McLaren ještě zavázal zmrazit vývoj určitýchkomponent vozu, aby rozptýlil podezření ze zneužití dat Ferrari přivývoji letošního monopostu.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil