V Itálii pokročilo vyšetřování údajného pokusu o sabotáž vozů Ferrari | Ferrari

Ústřední postavou loňské špionážní aféry McLaren - Ferrari byl Nigel Stepney, který kromě vynášení tajných dokumentů z Maranella měl rovněž spáchat pokus o sabotáž monopostů Ferrari, které závodily v Grand Prix Monaka.

Záhadný bílý prášek, který byl nalezen v nádrži vozu Kimiho Räikkönena, byl podroben analýzám, které provedl profesor Maurizio Migliaccio. Stopy stejného prášku byly nalezeny u Nigela Stepneyho doma a v kapsách jeho kalhot. Podle Migliaccia je tento bílý prášek směsí doplňků stravy a vitamínů a pokud by se dostal do motoru, způsobil by jeho zadření.

Sonia Bartolini, která od začátku této kauzy působí v roli Stepneyho advokátky, se však domnívá, že závěry šetření nic nedokazují.

"Celkově vzato jsou závěry profesora Migliaccia pro Nigela příznivé, protože zcela nevyvracejí veškeré pochybnosti. Ve skutečnosti není zřejmé, jestli by tento prášek v nádrži mohl způsobit zadření motoru, či dokonce zastavení vozu, v jehož důsledku by byl někdo poškozen, jak to uvádí ve své hypotéze soud."

"Nepochybovali jsme o tom, že se ten prášek bude shodovat s tím, který byl nalezen v zabavených Stepneyho kalhotách, ale to neznamená, že byl můj klient do této záležitosti zapojen," uvedla pro Gazzettu dello Sport Sonia Bartolini.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil