Závodní víkend s Kimim Räikkönenem | Kimi Räikkönen

Tento víkend jsme byli v Brazílii, co si s tímto okruhem spojujete? Kimi Räikkönen:"Určitě na něj mám ty nejlepší vzpomínky v mé závodní kariéře. GrandPrix z roku 2007 navždy zůstane v mém srdci a nikdy na ní nezapomenu."Na trať nevyjedete dříve než v pátek dopoledne, ale kdy přilétáte? KR: "Tozáleží na programu. V Evropě obvykle přijíždím na okruh ve čtvrtekdopoledne, takže nepřistanu později než ve středu odpoledne."

Snažíte se poznat během závodního víkendu okolí, nebo se držíte itineráře letiště - hotel - trať - letiště?
KR:"Ne, bohužel moc času během závodního víkendu není. Jiné to bývá, kdyžse jedou dva zámořské závody těsně za sebou, jako v posledních dvouletech Japonsko a Čína. Pak velmi rád strávím například dva dny vTokiu." Jaký máte cvičební režim v průběhu závodního víkendu? Mění se v závislosti na místě konání závodu, požadavcích okruhu, atd?
KR: "Ne, v podstatě se nemění. Jediná změna letos nastala v Singapuru, museli jsme se přizpůsobit jinému harmonogramu."

Jaké ubytování při závodech preferujete, hotel ve městě, hotel poblíž okruhu nebo váš vlastní motorhome u paddocku?
KR: "Tozáleží na místě konání závodu. Pokud je to městský okruh, mám rádměstské hotely. Pokud ne, raději jsem někde poblíž okruhu. Ale jak jsemřekl, liší se to případ od případu." Něco, co vždy musíte mít ve svém hotelovém pokoji, nebo něco luxusního, co si s sebou vozíte z domova?
KR: "Ne, jsem prostý člověk! Vozím si s sebou jen počítač a iPod." Rád během závodního víkendu bavíte své přátele a rodinu? KR: "Obvykle se mnou rodina nebývá, protože nemáme moc času, který bychom mohli trávit spolu. Takže nemá smysl, aby tam byli." Míváte možnost jít ven za zábavou v pátek a v sobotu večer? KR: "Vpátek dokončujeme náš technický program pozdě večer, takže se jenvrátím do hotelu. V sobotu je více času, ale raději ho trávím uvolněnýmzpůsobem." Nějací konkrétní jezdci, s kterými rád chodíte ven?
KR: "Ne, ani ne."

Váš oblíbený závod z pohledu nočního života? KR: "Monako." Jaká byla nejlepší noc, kterou jste strávil na Grand Prix? Zaspal jste někdy následující ráno? KR: "Brazílie 2007, je zřejmé proč." Co míváte k snídani v neděli před závodem?
KR: "To samé co každý jiný den, cereálie a mléko." Jak trávíte dopoledne v neděli před závodem?
KR: "Vneděli dopoledne máme několik technických a sportovní porad s týmem.Pak jsou tu komerční aktivity, které obvykle dohromady trvají 45 minut.V mezidobí obvykle spím tak dlouho, jak jen můžu."

Jaký je váš oblíbený způsob dopravy na okruh v neděli před závodem? Řídíte sám? KR: "Vozem, řídím sám."

Jakrád trávíte zhruba hodinu před závodem? Jste pověrčivý, máte nějaképředzávodní rituály, které provádíte, aby vám přinesly štěstí?
KR: "Ne, nic zvláštního. Jak jsem řekl předtím, snažím se co nejvíce spát."

Máte nějaký talisman?
KR: "Ne."

Co děláte, abyste zůstal klidný, když sedíte na roštu a čekáte na zaváděcí kolo? KR: "Nic zvláštního. Obvykle poslouchám svého závodního inženýra, který opakuje startovní proceduru a poslední novinky."

Co děláte po závodě, abyste se uklidnil?
KR: "To záleží na výsledku. Pokud je dobrý, rád se pobavím s přáteli. Pokud je špatný, raději se co nejdříve vracím domů."

Když vám to nevyjde a odstoupíte dříve, raději odjíždíte co nejdříve, nebo zůstáváte a díváte se na zbytek závodu?
KR: "Raději bych zmizel, ale musím se zúčastnit pozávodní porady, takže musím zůstat ve svém pokoji a čekat na to."

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil