13.Duben 2008

Historie The Simpsons | Simpsonovi

Rodištěm Simpsonů se stala Tracey Ullman Show. Tracey Ullman Show byl od roku 1987 do 1990 půlhodinový pořad na TV FOX. Pořad, ve kterém účinkovali Tracey Ullman, Julie Kavner, Dan Castellaneta, Sam McMurray, Joseph Malone a další. Představoval lidem to nejlepší z hudební a komediální scény. Celým pořadem provázela samozřejmě sama Tracey Ullman, která si do pořadu zvala rozmanité lidi.

Simpsonovi byli inspirováni kreslenými příběhy komixu "Life is hell" ("Život je peklo"), které samozřejmě vymýšlel a kreslil sám Matt Groening - tvůrce Simpsonů. Poté se Mattovi ozval James L. Brooks, pozdější výkonný producent Simpsonů, právě kvůli Tracey Ullman Show.

Nejprve chtěl Matt produkovat seriál "Life is hell", nicméně měl problémy s charaktery, které v něm měli účinkovat. Proto se rozhodl udělat takovou normální rodinku, kterou pojmenoval po té své. Jeho otec se totiž jmenoval Homer, matka Marge a jeho dvě mladší sestry Líza a Maggie. Jméno Bart pochází ze slova "brat" (spratek). Během pár dílů se Simpsonovi měnili k lepšímu. Po kratkých skečích Simpsonů se televize FOX rozhodla Simpsony vlastnit. Věděli, že je to riskantní úkol, a tak se rozhodli vyrobit pilotní díl s názvem The Simpsons Christmas special (Vánoce u Simpsonových), který byl v TV vysílán 17. prosince 1989. Tento díl měl grandiózní úspěch. FOX se tedy rozhodl ve výrobě pokračovat, a tak se 14. ledna 1990 v TV objevil první díl nazvaný "Bart the Genius" (na ČT vysílán jako Bartův test). Nyní se Simpsonovi stali nejdéle vysílaným seriálem všech dob.

The Simpsons

(ukázky z prvních dílů máte v díle 138. slavnostní epizodě)

komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů