07.Březen 2009

Cest lidi takze tu mate neco o nejlepsich FMX hrach v CR

FMX Gladiator Games 2008,freestyle motocrossová show v gladiátorském stylu, pod taktovkouagentury GSMA (GSMA group), se již popáté vrací do vysočanské O2 Arény.Tato show letos oslaví již devátý ročník a po dobu konání se stalajedním z pilířů adrenalinové zábavy v Česku. Celá letošní sérieodstartovala v květnu ve slavné hale Globen ve Stocholmu, následuje22.11. ostravská ČEZ Aréna a její závěr je již tradičně naplánovánprávě do Prahy na sobotu 29.11. V loňském roce si tuto akci nenechalo vPraze ujít 31.800 diváků ve dvou vyprodaných show. 



Letošnímlákadlem zhruba dvou a půl hodiny dlouhého programu je kromě malýchpřekvapení a vylepšení především seznam pozvaných jezdců. Diváci semohou těšit na dva fenomény současného FMX, a to Švýcara Mata Rebeaudaa Američana Jeremy Luska. Mat naprosto bez diskuze ovládl sérii RedBull X-fighters a vyhrál ve čtyřech z pěti závodů, kterých sezúčastnil. Celkové vítězství nemohlo připadnout nikomu jinému. JeremyLusk na Red Bull X-fighters skončil celkově čtvrtý, ale vše sivynahradil na X-Games v Mexiku, na kterých dominoval. Tam se mupodařilo získat dvě zlaté (FMX contest a best trick) a bronz ve whipcontestu.



Aleani ostatní nováčci, kteří se představí českému publiku, rozhodněnejsou žádná „vořezávátka“. Thomas Pages je Francouz, který zásadnějezdí jen v tričku a kraťasech. Jeho jízdy jsou mnohdy ve stylu hopnebo trop. V repertoáru má bacflip double grab, což je velmi náročnávariace backflipu. Premiéru před českým publikem bude mít i ostřílenýjaponský samuraj Eigo Sato, který také jezdí velmi agresivně a vosobitém stylu. Již několik let patří mezi nejlepší jezdce na světě.Dalšími zahraničními jezdci, kteří svedou boj v rámci letošních FMXGladiator Games, jsou: Wiley Fullmer, Sean Nielson, Dustin Miller,Alavaro dal Farra, Morgan Carlson, Jeff Fehr, Reagan Sieg a JustinHoyer (sněžný skútr).

Z našich borců jsou zatím potvrzeni Petr„Pilník“ Pilát, Petr „Kuchta“ Kuchař a Martin Koreň. Pilník v letošnímroce konečně oslavil 17 let a mohl se naplno vrhnout do série Red BullX-fighters. O tom, že se mezi největšími hvězdami rozhodně neztratilsvědčí i jeho páté místo z německého Wuppertalu. A přestože se účastniljen třech závodů, patří mu celkové osmé místo. Můžeme se tedy těšit nato, že Pilník v domácím prostředí pěkně prožene všechny světové FMXstar.
Seznam potvrzených jezdců

MatRebeaud (SUI), Jeremy Lusk (USA)RIP, Thomas Pages (FRA), Eigo Sato (JAP),Alvaro dal Farra (ITA), Wiley Fullmer, Dustin Miller, Sean Nielsonvšichni (USA), Jeff Fehr (KAN), Petr Pilát (CZE), Petr Kuchař (CZE),Martin Koreň (CZE), Justin Hoyer (USA - sněžný skútr).
Více informací naleznete na
Vložil: MattRebau ¤