06.Květen 2007,13:08

Linkin Park (někdy se píše LIИKIИ PARK kvůli napodobení dřívějšího loga skupiny) je metalová nu/rapcore skupina z Los Angeles Jsou často považováni za nejslavnější a nejvíce komerčně úspěšné zastánce nu metalového žánru, hlavně kvůli jejich debutovému albu Hybrid Theory (2000), kterého se prodalo doposud 19 miliónů kopií po celém světě.

Linkin park je nyní podepsán k vydavatelství WarnerBrothers Records a mají globální hudební vydavatelský obchod s Zomba MusicPublishing, divizí BMG , které prezentuje celý jejich repertoár.

Po promoci z Washingtonu Střední škola ve Phoenixu, Arizona, v roce 1994, zpěvák ChesterBennington se připojil ke skupině Greye Daze. Skupina vydala dvě alba, No Sun Today a Wake Me. Kvůli osobním konfliktům uvnitř skupiny, se Bennington rozhodl odejít.

Mezitím, v roce 1996, kytarista Brad Delson a MC Mike Shinoda vystudovali Agoura Střední školu v Los Angeles, předměstí Agoura kopců, Kalifornie. Po dokončení studia, tito dva muži založili kapelu s jejich
přítelem, bubeníkem Robem Bourdonem, s názvem SuperXero. Předtím byli Delson a Bourdon ve skupině nazvané "Relative Degree".

Tyto tři archaické uskupení se spojily na vysoké škole. Delson přišel z University Kalifornie v Los Angeles ve Westwood. Shinoda šel na vysokou školu Art Center designu v Pasadeně, Kalifornie. Mezitím se u UCLA, Delson se setkal s basistou Davem Farrellem. Delson a Farrell byli spolubydlící a často cvičili a hráli spolu. Předtím Farrell hrál ve skupině jménem Tasty Snax s Markem Fioreem, který později změnil jejich jméno na Snax Fiore a později se stal kameramanem LinkinPark. Mezitím se na vysoké škole Art Center Shinoda setkal s Joeem Hahnem.

Farrell a Hahn se připojili k SuperXero a jméno skupiny bylo zkráceno na Xero. Pět mužů bylo spojeno zpěvákem Markem Wakefieldem a natočili demo pásku. Páska byla rozeslána různým vydavatelům, ale nikde se nelíbila, a smlouva nebyla navázána. Krátce potom Wakefield opustil skupinu. Shinoda začal hledat nového zpěváka a současně Delson začal internovat pro Warner Brothers záznamy, zástupce jmenoval Jeffa Bluea jako součást jeho míry komunikací. Blue upozornil Delsona a Shinodu na Benningtona, mladého zpěváka z Phoenixu, který hledal skupinu, ke které by se připojil.

Shinoda a Delson poslali Benningtonovi pásku obsahující instrumentální píseň a on na ní nazpíval vokály. Poté zavolal Shinodovi a zahrál píseň přes telefon. Skupinu okamžitě zaujaly hlasové schopnosti Benningtona a netrvalo dlouho pochopit výhody jeho hlasu a jeho schopnosti formovat.

Bennington se připojil se ke skupině, jméno si změnili na Hybrid Theory a sestava hráčů skupiny se zpevnila - téměř. Farrell přechodně opustil soubor kvůli předchozím závazkům se Snax/Tasty Snax a nedovedl nahrát baskytaru pro jejich první nezávislý EP. Místo něj baskytaru nahráli Delson a jiný basisty jménem Kylea Christener. EP bylo vydáno v polovině roku 1999 v nákladu pouhého tisíce kopií. Několik kopií bylo posláno různým gramofonovým společnostem, včetně Warner Brothers Records. Zbytek byl zaslán dřívějším členům skupin, aby sestavili skupinu novou. Farrell byl přechodně nahrazen Scottem Koziolem. Scott se objevuje ve videu pro “One Step Closer” z HybridTheory alba.

Skupina poté díky Blueovi podepsala v roce 1999 s WarnerBrothers smlouvu. Byli donuceni ke změně názvu kvůli podobnosti s britskou elektronickou skupinou Hybrid. Vzniklo několik návrhů, např. Clear, ProbingLagers, Ten P.M. Stocker (vnitřní vtip pro skupinu, protože oni vždy nahrávali a cvičili materiál pozdě v noci) a Platinum Lotus Foundation.

Bennington nakonec navrhl použití Lincoln Park, protože jel kolem Lincoln Park v Santa Monice, Kalifornie (nyní známý jako park Christiny Reedové). Bennington si myslel, že by to bylo dobré jméno pro skupinu, protože je Lincoln Park všude po zemi. Zjistil, že skupina by byla  uznaná jako místní kapela bez ohledu na to, kam by šli. Nicméně,  název domény lincolnpark.com byl už vzat a skupina si ji nemohla dovolit  koupit , proto změnili hláskování z “Lincoln” na “Linkin”, a tak si mohli koupit název domény linkinpark.com.

2000-02: Úspěch průlomu

 24. října 2000, Linkin park debutové album Hybrid Theory bylo vypuštěn ve Spojených státech.  Záznam je nejprve jeden, “One step closer” byla rocková hymna na MTV.

Soubor účinkoval  nejprve celonárodně-rozpoznalkoncert 17. prosince 2000 jako díl KROQ rádio je téměř akustika specialita vánočního koncertu. Shinoda psal nová píseň opravňovala “můj prosinec” propříležitost. Píseň nebyla vystupoval v Hybrid Theory a je často mylný jakB-strana. To bylo později uvedené na albu Vánoc povolený KROQ DJs Kevin a Bean.

V brzy 2001, Farrell připojil se k Linkin parku jednouznovu a skupina je sekunda jeden, “plazit se”, byl propuštěn a vyhrával skupiněGrammy cenu za “nejlepší tvrdý rockový výkon” v roce 2002. Skupina se pustilado jeho první vždy národní festivalové cesty, Ozzfest, s ostatnímiskutky takový jako Black Sabbath, MarilynMansonová, Slipknot, Papa bělice, narušené, bláznivé město a Zakk Wylde je Blackštítková společnost.

V střední-2001, skupina vydala jeho třetinu jeden,“nakonec”. Píseň by dokázala být největší hit skupiny a byl jeden nejvíce-točilpísněmi 2001. Video pro píseň bylo režírované Nathanem “karmový” kormidelník aHahn, a představoval kapelu, která hraje na masivní soše v dešti. Video ohromnémnožství CGI vyrovnalo se většině hudebním videům v té době.

2. září2001, skupina vydala jeho první DVD komicky titulovaný Frat strana na Pankakefestivalu. DVD představovalo všechny vide skupiny až do tohoto důvodu k jejichkariéře a představoval dokumentární film souboru, který hostuje v podpořeHybrid Theory. Tam být také množství skrytých velikonočních vajíček dovolitdivákům zpřístupňovat skrytá videa na DVD, včetně studiového výkonu dema “místapro mou hlavu” od 1999.

V listopadu, přítel skupiny, Jessica Bardas, navrhlo vytvořeníventilátorového klubu. Skupina si myslela, že to byl dobrý nápad a Linkinparkuje pod zemí (LPU) byl narozen. Členy fanklubu přijmou balíčkový každý rok(předpokládat, že oni obnoví jejich členství) obsahovat tričko, CD a několikšance a konce, včetně výběrů kytary, nálepek a plakátů. První CD uváděný bylre-výtisk skupiny je Hybrid Theory EP s novou předlohou.

V brzy 2002, skupina složila jeho první headlining cestuvolal Projekt revoluci. První noha cesty představovala Adema, kopec cypřišea DJ Z-výlet. Během běhu cesty, Shinoda a Hahn paktoval s X-ecutioners ve formě“to je Goin ' dole”. Krátce po cestě skončil, skupina šla zpátky do studiapoprvé protože brzy 2000.

Poté, co byl poslán několik remixů Linkin zaparkuje písně,Shinoda rozhodl se vydat album remixu. Zpočátku, Shinoda jen chtěl remixovatpár písní a uvolňovat EP. Nicméně, díky k encouragement od jeho bandmates(Delson a Hahn obzvláště), Shinoda rozhodl se vzít projektu krok dále.

Projekt, který by přijal jméno Reanimace, představovaljeden remix pro každou píseň od Hybrid Theory, stejně jako remixy písní “můjprosinec” a “vysoké napětí”. Každá píseň byla remixovaná různým umělcem a tambyly pověsti, které tam byly u konce padesát remixů ten Shinoda přjímal běhemběhu projektu. Shinoda procházel a poslouchal každý remix, vybírat ty nejlepší.Jediný dva remixů, které nevytvořily album byl vždy povolený, ti být Crystalmetodový remix “bodů autority” (vystupovat v CD druhé splátky LPU) a MarilynMansonin remix “sám”. Jen jiný zatvrzelý remix byl “mého prosince” spánkemtýmu. Remix byl odmítán, protože to udělalo píseň dokonce tmavější; Shinoda šels verzí na CD protože to nutilo píseň se zdát více nahoru-tlouci a šťastnější.

Někteří ti umělci vystupovat v albu zahrnoval Chali 2na Jurassic 5, StephenRichards Taproot, Kelli Aliová pasáků tenisky, Aaron Lewis Staind, Humble bratři, JonathanDavis Korna,Aceyalone, Pharoah Monch, X-Ecutioners, černá myšlenka a Jay Gordon orgie.

Projekt byl propuštěn 30. července 2002 a jeho nejprve ajen jeden byl “Pts.of.Athrty” (“body autority”) remixovaly Orgy sojkou Gordon.V listopadu, druhé vydání LPU zahajovalo jak “pod zemí 2.0” a druhý balíček bylodhalen. Nový fanklub-jen EP představoval Crystal metodový remix “bodůautority” a píseň volala “oddaný”, který byl spekuloval jako bytí řez odskupiny je EP dříve, než to bylo stisknuto. Tam je také padesát-druhá pomocnádráha opravňovala “A.06” které vitríny tvrdější strana skupiny. Toto pomocnýdal fanouškům novou naději dovolit jim věřit, že skupina je druhé album bylo bytvrdější než Hybrid Theory. To také povýšilo bombastickou reklamu propokračování skupiny.

 

2003-05: Meteora a Collision Course

Skupina se vrátila do studia na konci roku 2002 abynatočila pokračování k Hybrid Theory. Jméno alba bylo choval tajemství až doprosince, kde to bylo odhaleno být pojmenoval podle Meteora, série klášterůvysoce na skalních útvarech v Řecku, který oni dozvěděli se o od vypadání uobrazů v časopise pro cestovní ruch. “To je toto opravdu duchovní, mýtickémísto,” Delson říkal, “jen se dívat na ty obrazy byly inspirující k nám vtermínech jak epický to cítilo. Já myslím někteří ti lidé dokonce neprohlédlisi obrazy, když oni zaslechli jméno Meteora, a oni jen opravdu reagovali naenergii jména. My si myslíme, že to vhodně odpovídá duchu my jsme pokusili sevytvořit se záznamem.” [1] album je nejprve jedno, “někde já patřím”, bylpropuštěn v únoru 2003 k přijetí u kritiky. 25. března 2003, Meteora bylpropuštěn a debutoval u čísla jeden na vývěsní tabuli je hudba diagram poté, coprodával 810,000 kopií v jeho prvním týdnu. To prodávalo téměř 11 miliónů kopiícelosvětový, víc než polovina v USA osamocený.

Následovat vydání alba, skupina pustil se do jeho druhéProjekt revoluční cesty se blindside, Mudvayne a Xzibit.“Omdlít” byl propuštěn jak jeden ke konci cesty. Následovat PR02, skupina sepřipojila k Metallicana jejich Summer ozdravovnové cestě 2003 s kulhat Bizkit,Deftones a, jakmile znovu,Mudvayne.

Krátce po Sanitarium cesta přišla k konci, skupina vydala“ochromený” jak jeden. Oni stříleli video pro jeden v Praze, česká republika.Současně, skupina střílela video pro píseň “z vnitřní strany”. Zvláštně dost,video pro “z vnitřní strany” byl výstřel před videem pro “ochromený”.Bennington stal se nemocný před videem pro “ochromený” mohl být dokončen, takzbytek byl natočen v kostele v Los Angeles.

 

18. listopadu2003, Linkin park vydal nové DVD/CD živý soubor opravňovaný Bydlet v Texasu.Stopáž byla chvíle výstřelu na ozdravovnové cestě v Dallasu a Houston, Texas.DVD bylo jedinečné, protože to spojilo dvě živé přehlídky spolu; video od oboupřehlídek bylo používáno také jako zvuk pro obě přehlídky, ale oni byli všichnivydaní spolu. Protože toto, skupina musela nosit stejné oblečení pro oběpřehlídky na nepřetržitých dnech. Jestliže jeden dává pozor, jeden střílel brzyve videu ukazuje Bennington se zády namočenými s potem ale pozdnější ve videu,jeho záda jsou suchá. DVD představovalo sedmnáct písní a CD představoval výběrdvanáct ti.

V listopadu, třetí vydání LPU zahajovalo. Balíček je CDobsahoval pět stop, které byly ukrojené od Bydlet v Texasu DVD pro jeho CD.Toto nesedělo s mnoha členy fanklubu, kdo prohlašoval, že skupina by mělaumístili unikátní písně na CD (jak s rokem dva) místo živých dráh.

Na konci 2003, soubor účinkoval u jeho třetiny KROQ téměřakustický vánoční koncert. Oni headlined noc dva a hrál sedmnáct-píseň zapadla.U konce Linkin park je dán, oni hráli “jeden šlápnout blíže” a byl spojený najevišti P.O.D. ' s frontman, SonnySandoval.

Na začátku 2004, skupina vyrazila na jeho “Meteora cestěkolem světa” s P.O.D., Hoobastanka popis roku.Skupina prohlašovala, že toto byla noha finále celosvětové cesty že skupinabyla na protože Meteora byl propuštěn.

Během cesty, video skupiny pro “z vnitřní strany” bylpropuštěn mezinárodně. Následovat “Meteora cestu kolem světa”, skupina začalapráci na jejich nejctižádostivějším hudebním videu doposud. Video, který mělbýt umístěný kolem písně “porušení zvyku”, představoval Japonce-animace stylustejným studiem, které vytvořilo oživené scény v Kill účtu, výroba I.G., a bylrežírovaný Kazuto Nakazawa a Hahn. Video představovalo Bennington je duševnícestování přes starou bytovku navštěvující mnozí lidi bojovat s různými zvykyže oni pokusili se se zlomit. Některé ty zvyky obsahovaly byl droga a sexuálnízneužití. Prior k vydání “porušení zvyku” jak jeden, “lhaní od vás” bylopropuštěno k rádiím sloužit jako rádio-jen jeden.

Linkin park pak vyrazil na jeho třetí Projekt revolučnícestě. To by dokázalo být nejctižádostivější cesta skupiny, zatímco tozahrnovalo dvě stádia a co skupina volala Revolution vesnici. Cesta byla velmipodobná Ozzfest a dodávky zvlnily cestu. Hlavní stupeň představoval Linkinpark, Korn, vyzvědač Dogg,použitý a méně než chvíleJakea druhé stádium představovalo Ghostface, pohřeb pro přítele, M.O.P.,downset., Žádné upozornění, instrukce a Autopilot pryč. DJ Z-výlet takécestoval s cestou, sloužit jako mezi-dá zábavu. Během boku-poskok zapadne, IvanUrban akční číslo tančilo na jevišti. Vesnice revoluce představovala množstvízábavy, včetně budek videohry, brusle miniatury parkuje, klece pálkování,remixovat stádia a více. Projekt revoluce 2004 byl největší-prodávat cestu poroku.

 

Na konci 2004, Linkin park oznámil spolupráci s Jayem-Z užádosti MTV. Vyplývání EP, Collision Course, byl propuštěn 30. listopadu.To představovalo mashups sedm Linkin parkových písní a šest sojky-Z písně. EPje nejprve jeden, “znecitlivět/přidat”, kšiltovkový u čísla jeden na grafech azůstal v grafech pro šest měsíců, pokračovat vyhrát Grammy. Album sám debutovalu čísla jeden na grafech.

Čtvrté vydání LPU zahajovalo v listopadu. CD to dopravilos balíčkem představoval dvě nové písně; jeden byl hrubě dva-zapisovat dlouhopomocný kus nazvaný “prodával mou duši Yo Mama” pan Hahn, a jiný píseň volala“postavení ve středu”, spolupráce s Motion muž. “Stát ve středu” byl původnězaznamenaný v roce 2001 jako “praktická” píseň pro Reanimace. Muž pohybu bylnakonec uveden na Kutmasta Kurtovo přehodnocení “nakonec”, “Enth E ND”.

 

2005: Nedávné události

Rok 2005 oslavil spíše klidný rok pro Linkin park. Skupinazaložila Musice pro reliéf, organizace se oddala pomáhání ti ovlivnili vboxového dne tsunami. To má protože expandoval se stát programem oddanýmpomáhání ti ovlivnili množstvím přírodních katastrof, včetně Hurricanes Katrinaa Rita. Skupina hrála dvě přehlídky v roce 2005, jeden z Kalifornie pro hudbupro reliéf, a jeden během Live 8série koncertů.

V květnu, skupina požadovala, aby byl propuštěn z jehokontraktu s Warnerem Brothersem na základě “nedostatku důvěry”. Skupina bylanedávno v jednáních s popiskou přes nový rekordní kontrakt. Linkin park mělčtyři alba vlevo význačný na jeho 2000 kontraktu záznamu. V prosinci 2005skupina oznámila, že oni nakonec dosáhli dohody s Warnerem Brotherszaznamenává. Dohoda přišla z nové dohody podepsané oběma stranami že WarnerBrothers bude platit $1.5 milión záloh pro jejich nové album, spolu s nárustemplateb královské hodnosti k 20 % celkového příjmu tvořeného od jednotekprodaný. Délka nové smlouvy je pět vydání, přinášet úhrnu množství vydání podLinkin parkovým kontraktem od roku 2000 k konečný jedenáct, ještě jeden nežpředtím shodl se na deset.

V červenci, Shinoda oznámil bok-poskokový postranníprojekt, Fort Minor.Shinoda vysvětlil to Fort Minor byl cesta pro něj k návratu k jeho boku-kořeny poskoka. On chtěl,aby záznam představoval některé jeho nejlepších a nejbližších přátel v obchodě,včetně Stylese za (kdo být teď se upsal Linkin parku je popiska Machineobchodní nahrávky), černá myšlenka na kořeny a obyčejný (někteří koho taképomohl produkovat Reanimace album).

O měsíci a polovině před Fortem Minorovo album bylopřipravené být propuštěn, píseň volala “vzpomenout si jméno” byl propuštěn naInternet. Protože toto, Warner Brothers ohrožoval internetové stránky úplněnepříbuzné se zdrojem otvoru. Přes stálý tlak, Warner byl nucený ustoupit,zatímco jiná místa vyhověla a odstranila píseň z jejich serverů. “Vzpomenout sijméno” je nyní vystupoval v NBA žije 2006, a byl použit v mnoha výplníchtelevize během 2006 NBA finále, podobný ústřední melodii pro playoffs.

30. října 2005, Fort Minor mixtape opravňoval DJ Greenlucerna představuje Forta Minor: My se specializujeme byl propuštěn naInternet. Fanoušci projektu byli posláni hledat všude po síti zkoušející najítmixtape předtím to bylo konečně vyrobená veřejnost na rapovém suterénu. 22. listopadu2005, Povstání remizovalo, Fort Minorovo první album, byl propuštěn. Album jenejprve jedno, “vyděšený”, má přesto přijmout hodně airplay. Ačkoli album bylochváleno mnoha bokem-poskok ovívá, to nedokázalo udělat štěstí na grafech. Alev roce 2006, projekt začal dosáhnout popularity díky překvapivému úspěchutřetiny jeden “Where'd vy jdete” který vyvrcholil u # 4 na vývěsní tabuli horký100. Bennington také pracuje na jeho vlastním sólovém albu se Amir Derakh aRyan vyloupne orgie, kdo také hrát na kytaru na albu. Little je znán oBenningtonově postranním projektu jiný než jeho jméno, Snow bílá Tan. Jeden zbílé Snowa Tanovy písně, “ráno po”, je předělat písně to Bennington psal dříve,než on se připojil k Linkin parku. Bennington je také zapletený s Julienem-K,strana vyčnívat Derakh a vylupovat. To je neznámo jak k jak přesně Benningtonje zaujatý. Bennington také má skupina kryta volala Bucket Weenies. Běhemněkterých ukazuje to kapela hrála, oni pokryli Snow bílou Tan je “ráno po”.Balamutit White Tan je debutovat album je spekuloval být propuštěn po Linkinpark je třetí studiové úsilí.

Protože Shinoda a Bennington je projekty, pověsti začalyobíhat že skupina se dělila, pověst, že oba Shinoda a Bennington popíral.Shinoda sčítal nedávno že on má “[…] demonstrace některých nových Linkinparkových písní. Já nedělám to nahoru, jeden. Já mám k tahu moje CD changerčasopis ven když já vyjdu ven mého auta, v případě to je kradeno — já jsemnemohl nechat LP látkový otvor.” [2] “my jsme spokojení, že jde zpátky dostudia,” řekl Brada Delson ve sdělení odeslaný na linkinpark.com, “my jsmepřipravení vydat nové album”. Skupina čeká, že vydá jejich nové album nějakýčas v létě 2006, ačkoli Shinoda říká, že nová hudba mohla přijít dříve.

Skupina je pátá splátka LPU fanklubu vypuštěného 21. listopadu2005. CD dopravený s pátým balíčkem fanklubu představoval živé stopy od výkonuskupiny během Live 8 plus několik písní s Jayem-Z.

V listopadu, to bylo odhaleno Dave “Phoenix” Farrell tenLinkin park zaznamenal novou píseň pro mechanickou dílnu Mixtape série. Píseňmá ještě být veřejně slyšen. Mike Shinoda byl potvrzen jako co-producent propříští Linkin parkové album v prosinci 2005. Shinoda produkoval Hybrid TheoryEP. 8. února 2006 Linkin park oznámil producenta pro jejich třetí studio albumbylo by Rick Rubin,kdo pracoval s Weezer,Metallica, Audioslave, Slipknot,vztek na stroj, červené horké paprikové pepře, systém dole a countless jiní.

Během Grammy cenovém obřadu 2006 Linkin parku hrálo seJayem-Z a PaulMccartney spolupracovat na písni “včera”. Během Grammy udělí, tulákměl interview s Chesterem Benningtonem, on říkal, že nové album bude odlišné odjejich předchozích alb, který se roztavil usilovně se houpat a hovořit. “To jetmavé a strašidelné, mák a velmi melodický,” říká Bennington. “ne tvrdý, těžkýrockový záznam. Co to je, je soulož duševně nemocná!” Linkin park už přišel spadesáti novými dráhami a být ve fázi nahrávky alba.

From: www.navajo.cz

Biografie - Mike Shinoda

(známý také jako Akira, Spike Minoda, Glue) je raper, klávesista a kytarista skupiny LINKIN PARK

Narodil se japonskému otci a ruské matce (která je ve vzdálenémpříbuzenském vztahu s hudebním skladatelem Petrem Iljičem Čajkovským).Mike vyrůstal na losangeleském předměstí v Agouře, kde prožil svástudentská léta. Shinodův hudební zájem našel v mládí zdroj podpory ukytaristy Brada Delsona, se kterým začal psát a nahrávat písně vprovizorním nahrávacím studiu sestaveném u něj doma. Shinodův prvnínástroj bylo piáno, u něhož strávil spoustučasu studiem obou klasickýcha jazzových technik, ale během tohoto tvořivého období přidal do svéhorepertoáru kytaru a později rapové vokály. Během dokončování středníškoly se k Mikovi a Bradovi přidal bubeník Rob Bourdon se svým hudebnímuměním. Trio založilu skupinu XERO a začali se o něco serioznějipokoušet o kariéru v hudebním průmyslu.

Po střední škole se Shinoda zapsal na trh Center College ofDesign; obor grafický design a ilustrace. Právě tady se seznámil s DJemJosephem Hahnem, který se, spolu s Delsonovým spolužákem DavemPhoenixem Farrellem, brzy stal členem skupiny XERO. Shinoda nakonecdokončil své studium ilustrace s vyznamenáním a hned po promoci sizajistil místo jako grafický designér. Bylo jen předností, že vposledních letech studia si skupina našla (teď už pod názvěm HybridTheory) druhého vokalistu Chestera Benningtona.
Jelikož pod novým názvem mohlo být vydáno jen 6 písniček, rozhodlise před legálním uvedením alba jméno skupiny opět zmenit. A tak sestalo, že se Shinoda a ostatní z kapely rozhodli vtisknout do pamětihudebním konzumentům jako LINKIN PARK.Během roku 1999 Linkin Park pokračovali v rozšiřování řad svýchfanoušků po losangeleskými kluby. Tento nárust popularity měl zanásledek nahravání smlouvu, která se mnohem více zajímala o kapelu aShinoda byl nucen zfalšovat své výsledky z talentových zkoušek prorůzné většinové značky, a to když pro něj dříve dobře vypadajícíprojekty nebyla společnost schopna dokončit do požadované podoby dokonce roku. Tak to šlo nějakou dobu, protože kapelu takto využilo hnedněkolik značek. Až se nakonec Warner Brothers rozhodli připojit mladoukapelu na dlouhý seznam hudebních rukojmí. První ovoce přineslo toto népříliš užitečné spojení na podzim roku 2000, kdy se na pultech objevila„Hybrid Theory“, jejíž obal navrhoval sám Shinoda. Hned po vydání albumrychle zaplnilo přední příčky hitparád a zařadilo tak Linkin Park mezinejpopulárnější exponenty nu-metalového žánru.
Hned od začátku byl Mike těsně spjat i s technickými záležitostmikolem nahrávání písní pro kapelu a postupně se tato úloha rozrostla ina okolnosti kolem zpěvu. Dále přidal slušné množství produkčníchpovinností na albu „Reanimation“ (2002), kterí bylo zremixovanou HybridTheory. Jeho hudební úloha tedy stále rostla a po dvou letech fungovánípod názvem Linkin Park vyšla v roce 2003 „Meterora“, na níž si vydobilprominentní postavení i jako kytarista.
Po vydání "smíchaného" alba s Jayem-Z „Collision Course“ v roce2004, měl Shinoda prsty ve všech možných činnostech, od vystupovánípřes produkci po mixování a grafický design. Čas od času se takénaskytla možnost produkovat a remixovat pár písní pro významné umělce,jako jsou Depeche Mode, Handsome Boy MOdeling School či X-ecutioners.

Otec: Leslie Shinoda
Matka: Kim Shinoda
Bratr: Jason Shinoda
Manželka: Anna Lovejoy Shinoda (vzali se 10.5.2003)

Oproti Chesterovi už svoji sólovku vydal-projekt, na kterém se podíleli i Styles of Beyond nebo Jay-Z.

V roce 2004 se začaly objevovat zvěsti o Shinodově novém sólovémprojektu. Jeho vydání bylo naplánováno v roce 2005 pod názvem FortMinor.

Debutové album The Rising Tied, bylo vydáno dne 22. 11. 2005.Účinkovali také: Styles of Beyond, Lupe Fiasco, Common, Black Thoughtof The Roots, John Legend, Holly Brook, Jonah Matranga a Jay-Z (ShawnCarter).

http://fortminor.linkinpark.cz/

 
vložil: Merisha
Permalink ¤


0 Komentáře: