02.Červenec 2008

Toto jsem nalezla ve svém počítači...

Kdyby se celá populace planety Země smrskla na vesnici o stu obyvatel, kde by však zůstal zachován poměr všech lidských odlišností - jak by potom tahle maličkatá, různorodá vesnička vypadala? To bylo předmětem pátrání Philipa M. Hartera, lékaře z Nemocnice při Stanfordské Univerzitě. Tady jsou výsledky jeho výzkumu:
Ve vesnici by žilo: 55 Asiatů, 21 Evropanů, 14 obyvatel ze Západní polokoule, 8 Afričanů, 52 žen, 48 mužů, 70 "barevných", 30 bělochů, 70 jiného vyznání, 30 křesťanů, 89 heterosexuálů, 11 homosexuálů, 6 lidí by vlastnilo veškerý světový majetek, 6 by bylo z USA, 80 by žilo v domě, který by neodpovídal standardu, 70 by neumělo číst, 50 by trpělo podvýživou, 1 by byl na prahu smrti, 1 by byla těhotná, 1 by měl vysokoškolské vzdělání, 1 by vlastnil počítač.
Následující je pouze anonymní interpretace výše uvedených faktů:
Žiješ-li v pěkném bytě, máš dost jídla a umíš číst, jsi členem velmi úzké skupiny.
Máš-li pěkný byt, jídlo, umíš číst a vlastníš počítač, jsi členem elity.
Pokud se ráno vzbudíš a budeš více zdravý než nemocný, jsi šťastnější, než celý milion lidí, který nepřežije tento týden.
Pokud jsi nikdy nebyl v bitvě, nezažil osamělost uvěznění, utrpení, mučení, nebo sevření hladu... jsi na tom lépe než 500 miliónů lidí tohoto světa.
Pokud můžeš chodit do kostela, aniž by ses musel obávat ponížení, zatčení, mučení nebo smrti, jsi šťastnější než miliarda lidí, kteří to štěstí nemají.
Pokud máš jídlo v lednici, oblečení na sobě, střechu nad hlavou a kde spát... jsi bohatší než 75% lidí na této planetě.
Máš-li peníze v bance, ve své peněžence, a střádáš si do kasičky nebo na účet... jsi mezi 8% nejbohatších lidí světa.
Pokud jsou tvoji rodiče stále naživu a svoji....jsi velmi vzácný případ.
Držíš-li hlavu zpříma s úsměvem na tváři a jsi skutečně vděčný... jsi požehnaný, protože většina lidí má tu možnost, ale nedělá to.
Držíš-li něčí ruku, objímáš-li někoho, nebo se jen dotýkáš něčího ramene, jsi požehnaný, protože umíš nabídnout léčivý dotek.
Pokud můžeš číst tuto zprávu, jsi požehnaný dvakrát, protože na tebe někdo myslel, a co víc, jsi ještě požehnanější než více než dvě miliardy lidí, kteří nedokážou číst vůbec.
Přeji ti hezký den, mysli na svá požehnání a nezapomeň na lidi kolem sebe.
Každý z nich je Boží dar.

 

                                                              

 

 




hezoooUUUczkýýý


Hej tak to je nejlepší článek, který by měl být na první příčce:-)


To je moc pěkný, fakt že jo.


Přidej komentář

MissLoser