Jsi jako krupej ranní rosy, jako slavík mezi kosy. Jsi slunce co mě hladí, jsi pohádkový princ, co mě v noci svadí. Jsi měsíc, co se na mě dívá, si ten kdo me v nárucí mívá. Jsi jediný, kterému slibuju, že je ten koho nejvíc miluju!!!!
Publikováno: 14.Květen 2008
v 09:05



Autor: MonickaMazlicek

komentáře (0)
Fushigi Yuugi
Toto je příběh o dívce, která shromáždila sedm Suzakuových seishi a získala absolutní moc, která splnila všechna její přání. Sama kniha je zaklínadlem. Ten, kdo jí dočte, získá tuto moc. Když otočíte na další stránku, příběh se započne...

Na seriál Fushigi jsem se chtěla podívat jen co jsem o něm něco blíž zjistila (jeho shlédnutí mi bylo o dva roky později umožněno díky mé nejlepší kamarádce - díky Haru-chan!). Nejprve mě zaujal kvalitou grafického zpracování a později i příběhem, jehož pointu se mi zde zřejmě v pár slovech nepodaří vylíčit, ale pokusím se o to. Fushigi Yuugi je seriál známé mangaky Yuu Watase, kterou jeho příběh napadl v osmnácti letech, když se začala zajímat o budhismus. Vznikla z toho manga a později anime, a to vám řeknu, obojí pořádně vydařené. Ze začátku má FY v sobě ještě spoustu humoru a bláznivých situací (superdeformy, apod.), později se to však kamsi vytrácí.

Příběh začíná, když se dvě nejlepší kamarádky - Miaka Yuki a Yui Hongo, dostanou do zakázané části městské knihovny. Tam narazí na starou čínskou knihu, která nese název ,,Svět čtyř bohů". Dívky jí začnou číst a jsou přeneseny do onoho světa, podle něhož se jmenuje i kniha. Jsou náhle ve světě staré Číny, kde platí úplně jiná pravidla, než ta, na která byly holky doposud zvyklé. Jsou přepadeny, ale po té je zachrání mladík se znakem na čele. Za své bodyguardské nasazení ovšem požaduje peníze, kterých se ani jedné z dívek nedostává. Mladík zklamaně odchází a Yui se za ním rozběhne, aby ho zadržela. Vtom se objeví červené světlo a ona je znovu přenesena do reálného světa a v knize si přečte vše, co se stalo jí a Miace. Ta se mezitím vydává hledat onoho mladíka, a protože neví, kam se Yui poděla má podezření, že o tom něco ví on. Připlete se do problémů a mladík se znovu objeví, aby jí zachránil. Miaka ho přesto začne tyranizovat, že unesl Yui. Mladík jí nakonec přesvědčí, že s tím nemá nic společného.



Hlavním městem císařství Konan, kam se Miaka dostala, projíždí císař v kočáře. Miaku její pitomé nápady opět přivedou do průšvihu, z kterého už jí nepomůže, ani mladý muž, o kterém se dozvídáme, že se jmenuje Tamahome. Oba dva jsou zavřeni do vězení, ale Miaka se šikovně zbaví stráží a spolu s Tamahomem utečou. V paláci se však sobě ztratí a Miaka potkává ženu, která je ve skutečnosti převlečený císař. Ten si chce potvrdit své podezření, že Miaka je ona dívka z legendy, která se v Konanu staletí traduje. Miaka jí, chtě nechtě, opravdu je a přijímá úkol stát se Suzaku no Miko (kněžkou jednoho ze čtyř bohů světa knihy) a shromáždit sedm Suzakových bojovníků (seishi znamená přesněji něco jako strážce), s jejich pomocí může vyvolat boha Suzaka a nechat pro Konan splnit tři přání. Situace se však zkomplikuje, když je do světa knihy znovu vtažena i Yui, a to rovnou do znepřáteleného císařství Kutou. Yui se stane Seiryuu no Miko - a z ní a z Miaky jsou náhle nepřátelé číslo jedna. Vztahy se začnou proplétat a komplikovat, charaktery postav měnit a to vše na pozadí hledání, nedostatku času a blížící se války mezi Konanem a Kutou. Kdybych se tu rozepisovala o tom, kdo je do koho zamilovaný a kdo koho nenávidí, asi by z toho leckdo začal mít pěkný guláš, ale jedno je jasné - mezi tím jak se postavy jeví na začátku a jak na konci je obrovský rozdíl, vždyť i Miaka nakonec z toho svého pubertálního období vystřízliví a na konci už se chová docela vážně.

Autor: Yanny Fuuichi

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

O autorovi

Autor blogu
Autor: MonickaMazlicek
Region: Teplice
O mně: Ahojík jsem prostě taková normální hoka,i kdyz trosku vic strelená, která se ráda baví. Rada tancuju, plavu bo chodim jentak s kamarady ven. Ale ze vseho nejvic miluju svyho kocourka.....a nikdy neprestanu...pač když ho miluješ, není co řešit...
Můj profil

Archiv

Poslední návštěvy

David.1992 (7x)

Credits

Template e grafica by
IN ARIA... & kiocciola

Risorse grafiche by
Lunarea's Graphics

Distribuito su
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE