301.cz

24.Leden 2008

Tak jsem mel moznost vyzkouset super vec! Jmenuje se to Force Dynamics. U nas jediny v CR provozuje spolecnost 301. www.301.cz Co to vubec je? JE to naprosto ULTIMATNI vec. Jde o kreslo, nebo spis komplexni pristroj, ktery umi simulovat pretizeni, napriklad v aute. Tezko se popisuje zazitky z toho, ale musim rict ze sebelepsi "zavodni" pocitacovy ridic, zjisti ze na Force Dynamics bude v nejlepsim pripade pomalejsi nez na volantu s Force Feedback. V tom horsim pripade ho masinka pekelne vytresta za chyby na silnici.
Jelikoz meli v prostorach, kde akce byla, slabe jistice, pristroj bezel s ucinnosti cca 60 procent. I tak mi to pri prejeti obrubniku zatacky ve 180km/h strhlo nohu z plynu (Jak to ten Schumacher dela v F1? ). Pri plne ucinnosti to prej dokaze cloveka vyhodit ze sedacky. Ani se nedivim, stacilo videt kamarada, jak v kile vzal celne zed. Au to musi docela bolet. Force Dynamics bezi s hrami Live for Speed a Richard Burn's Rally. Nejlepsi jsou ale LFS, protoze ty s Force Dymanics pocitaji. Rally funguje tzv na zaklade hacku.
Takze v cem spociva princip?
Hra generuje vektory pretizeni. Vicemene do dela kazda hra (naklaneni auta atd) ale LFS umi posilat tyto vektory na IP adresu. Ano tusite spravne Force dynamics je zapojen v siti. Ma vlastni IP adresu a pocitac tomuto stroji posila vektory na zaklade kterych se Force Dynamics pohybuje.
v Richard Burn's Rally to funguje tak, ze program se kouka na urcite misto v pameti, kde jsou vektory zapsany => proto hack. Nevyhodou je, ze obcas nejakej ten vektor prej chybi.
Force Dynamics ma seriove cislo z tovarny 39! Moc se jich asi neproda. Ono to totiz stoji milion a pul! Vyrabi se to v americe a amici, jak je zname, na vsem rejzujou. Taky jsem zjistoval jak to je, kdyz se Force Dynamics poroucha. Jak to lze resit. Tak prej jedinej kdo tomu v evrope rozumi je nejakej chlapik ze svedska, ktery udajne byl prvni v evrope, kdo tuhle super vec na stary kontinent zatah.
Kdyz se komplexne shrnu dojmy, musim rict ze Force Dynamics je vec, ktera se chova opravdu verne. Pokud clovek jede se zavodakem, da to docela praci uridit a clovek z toho leze doslova vycerpanej. Nicmene jelikoz jsem hravej, namisto klasickeho zavodeni jsem si zkusil s autem "jenom zablbnout" a tady jsem zjistil mirne nedostatky Force Dynamics. Pokud clovek dela s autem burnout, neni to v kresle vubec cejtit a clovek se musi spolehat jenom na to co vidi na obrazovce. Dalsi vec je otocka o 180 stupnu. Bezna vec, kterou delam s vlastnim autem. Ve Force Dynamics to tak divne hodi, ale vubec to nepusobi jako "otocka". Nicmene pokud pomineme takovehle kaskaderske kousky, ktere v 90% zavodeni clovek nepotrebuje delat, da se rici ze to je pomerne verny simulator fyzickeho chovani auta.



PS: VY CO RIDITE OKTAFKU F TeDeIcku NA HLINACH JEDNOU RUKOU NA VOLANTU za Force Dynamics ani nesedejte! Akorat si zmensite svoje pracne vypracovane smyslene ego "jak jste dobry ridic"

Takhle ne:
napsal/a: Muf8383 10:56 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář