Kdyz jste nuceni pouzivat Windows lehce se Vam to PC dostane Trojan TDSS - pozor na nej. Je to programek, ktery dela security analysis ve vasem pocitaci. Neni lehke se ho zbavit, obzvlaste pokud mate jenom jeden operacni system. Nejrychlejsi reseni jak na nej, je toto:
Nabootovat z jineho operacniho systemu, ktery podporuje NTFS.
Spustit AVG 8 na adresar Windows nebo radsi na celou partition, kde jsou windows.
Najde to asi cca 8 souboru v adresari system32.
Potom nastartuje zpet do Visty. Zde se asi stane jedna vec. Windows budou hlasit ze Program Host Process for windows prestal pracovat a bude ukoncen. Tato hlaska se objevuje do nekonecna.
V tuto chvili bezi v systemu este kus trojanu, ktery toto zpusobuje. Jak ho objevit? CTRL+ALT+DEL a spustit task managera. pokud vidite svchost.exe spustunej vasim uzivatelem, je to spatne. Ted nastava loterie, ktery proces za to muze. U mne se jmenoval rs32net.exe , ale je mozne ze se jmeno generuje nahodne. Po vypnuti onoho procesu, lze totiz pozavirat okna o tom ze Program Host Process prestal pracovat. Pote co identifikujete jmeno procesu, staci nabootovat do druheho operacniho systemu a soubor smazat. Pote zpet do visty a vir je pryc.
Proc jsem to psal? Protoze NIKDO na internetu nepise postup jak to odstranit, vsichni jenom tupe radi at si clovek spusti a nainstaluje tunu nejakyho remove softwaru, ktery stejne nefunguje. Doufam ze to nekomu pomuze a nestravi tri hodiny na iinternetu jako ja, aby si to nakonec vymyslel sam. napsal/a: Muf8383 01:13 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Muf8383 25.12.2008 00:09:21

no ted mozna jo, ale ja to potreboval tenkrat :-D


satan 08.12.2008 08:11:39

Nyní je nejrychlejší nainstalovat SuperAntiSpyWare... je to freeware, a bez problémů TDSS vyplácá po zadku